2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
		


		
		

Januártól 8 helyett 12 millió forint lesz az alanyi áfamentesség határa.

A héten elkészül az őszi adócsomag - mondta egy tegnapi rendezvényen az mfor tudósítójának Varga Mihály pénzügyminiszter. Azt is elárulta, hogy a csomag része lesz az alanyi áfamentesség 12 millió forintra emelése.

Négymillióval többet enged számlázni a törvényNégymillióval többet enged számlázni a törvény

A parlament nyáron elfogadta a 2019-es évi adószabályokat, de ahogy az lenni szokott, ősszel még sort kell keríteni kiigazításokra. Korábban erről azt mondta portálunknak a pénzügyminiszer, hogy az uniós jognak való megfelelés miatt van szükség egy újabb adómódosító benyújtására.

Ebbe a körbe illeszkedik az alanyi áfamentesség határának változása is, bár ezzel egészen a közelmúltig nem kalkulálhatott a kormány. Az mfor írt arról pár hete, hogy elég előrehaladott állapotban van a jelenleg 8 milliós határ emelésének uniós jóváhagyása, a bizottság támogatta a derogációs kérelmünket, elkészült a tanácsi határozat is, de az uniós pénzügyminiszterektől még hiányzott egy támogató döntés.

Ez nemrég megszületett, így elhárult az utolsó uniós akadály is a módosítás előtt, már csak egy magyar parlamenti megerősítés hiányzott. Akkor Varga Mihály feltételes módban nyilatkozott arról, hogy erre ezen az őszön sor kerülhet-e, de most megerősítette lapunknak, hogy ez a módosítás is része lesz a hamarosan a parlament elé kerülő csomagnak.

Ami azt jelenti, hogy 2019 januártól nem 8, hanem 12 millió forint éves bevételig számlázhatnak adómentesen, pontosabban áfa-alanyiság nélkül a vállalkozások. Ez sok százezer vállalkozásnak bővíti a bevételi lehetőségeit, azoknak, akiket eddig az áfa-alanyisággal járó adminisztráció tántorított el attól, hogy 8 millió fölé engedjék a bevételeiket. Persze van az az összeg, aminél ez már megéri, de a jövő évtől nem kell ezen morfondírozni, mert 12 millióig el lehet felejteni az áfázást annak, aki ezt választja.

A nagyszámú kisadózó vállalkozás is örömmel fogadhatja ezt a hírt, főleg, mert nekik a törvény 12 milliós éves bevételt enged már most is, csakhogy a 8 milliós áfamentes határ eddig korlátot szabott a keret maximális kihasználásának. Jövőre az áfamentességet választóknak nem lesz emiatt gondjuk, 12 millióig adhatnak számlát áfakötelezettség nélkül. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.