2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

És ugyanígy jártak el a szerencsejáték törvénnyel is.

Szokatlan módját választotta a kormány annak, hogy kicsit megint módosítsa a koncessziós és a szerencsejáték szervezéséről szóló törvényt. Lapunk is megírta, hogy a kedden megjelent Magyar Közlöny tartalmazza a  járványügyi intézkedésekkel kapcsolatos új szabályokat. Kilenc oldalon keresztül sorolják is a járvánnyal szembeni hatékonyabb fellépés új előírásait a karanténkötelezettségtől a bérleti szerződések felmondási tilalmáig a kiemelt ágazatokban.

Nem csak a járványügyi szabályok változtak.
Nem csak a járványügyi szabályok változtak.

Majd teljesen váratlanul előkerül a koncessziós és a szerencsejáték törvény, amelyeket a járványtól teljesen függetlenül új bekezdésekkel egészítenek ki. Jogi bikfanyelven íródott szövegről van szó:

Ha a koncesszióba vevő a koncesszió-köteles tevékenységet olyan koncessziós társaság útján kívánja végezni, amely a koncessziós szerződés aláírásának időpontjában koncessziós társaságként koncesszió-köteles tevékenységet folytat, a Ktv. 26. § (1) bekezdését azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy ezen koncessziós társaság esetében a végelszámolást a későbbi koncessziós szerződésben meghatározott időtartam lejártakor kell lefolytatni

- szól az új járványügyi szabályok közé bepréselt új koncessziós módosítás. Magyarra talán úgy lehet lefordítani, hogy ha például egy koncesszióba működő kaszinós cég egy új koncessziós kaszinót kíván üzemeltetni, akkor ehhez használhatja a már meglévő cégét, a végelszámolást pedig ráér később rendezni.

Magyarán ez egy technikai könnyítést jelenhet például Garancsi Istvánnak, aki Andy Vajna örökösei helyett lett az öt budapesti kaszinó koncessziós jogát birtokló cég új tulajdonosa. Miután ezeket az új koncessziós szabályokat leírták, folytatódik is a járvánnyal szembeni hatékony fellépés azzal, hogy bármely egészségügyi dolgozó bárhova kirendelhető

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!