TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

És ugyanígy jártak el a szerencsejáték törvénnyel is.

Szokatlan módját választotta a kormány annak, hogy kicsit megint módosítsa a koncessziós és a szerencsejáték szervezéséről szóló törvényt. Lapunk is megírta, hogy a kedden megjelent Magyar Közlöny tartalmazza a  járványügyi intézkedésekkel kapcsolatos új szabályokat. Kilenc oldalon keresztül sorolják is a járvánnyal szembeni hatékonyabb fellépés új előírásait a karanténkötelezettségtől a bérleti szerződések felmondási tilalmáig a kiemelt ágazatokban.

Nem csak a járványügyi szabályok változtak. Nem csak a járványügyi szabályok változtak.

Majd teljesen váratlanul előkerül a koncessziós és a szerencsejáték törvény, amelyeket a járványtól teljesen függetlenül új bekezdésekkel egészítenek ki. Jogi bikfanyelven íródott szövegről van szó:

Ha a koncesszióba vevő a koncesszió-köteles tevékenységet olyan koncessziós társaság útján kívánja végezni, amely a koncessziós szerződés aláírásának időpontjában koncessziós társaságként koncesszió-köteles tevékenységet folytat, a Ktv. 26. § (1) bekezdését azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy ezen koncessziós társaság esetében a végelszámolást a későbbi koncessziós szerződésben meghatározott időtartam lejártakor kell lefolytatni

- szól az új járványügyi szabályok közé bepréselt új koncessziós módosítás. Magyarra talán úgy lehet lefordítani, hogy ha például egy koncesszióba működő kaszinós cég egy új koncessziós kaszinót kíván üzemeltetni, akkor ehhez használhatja a már meglévő cégét, a végelszámolást pedig ráér később rendezni.

Magyarán ez egy technikai könnyítést jelenhet például Garancsi Istvánnak, aki Andy Vajna örökösei helyett lett az öt budapesti kaszinó koncessziós jogát birtokló cég új tulajdonosa. Miután ezeket az új koncessziós szabályokat leírták, folytatódik is a járvánnyal szembeni hatékony fellépés azzal, hogy bármely egészségügyi dolgozó bárhova kirendelhető

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.