2p

Kemény javaslatokat fogamazott meg Parragh László. Bírálta a jegybankot, és nem lepődne meg, ha ukrán munkaerő maradna nálunk hamarosan.

"Mi magyarok a Kárpát-medencébe érkezésünk óta bajkeverő nemzetnek számítunk Európában, mindig mi voltunk a rebellisek. Mi nevén nevezzük a gyereket, miközben az ugyanazon problémákkal küzdő országok, mint Szlovákia, Ausztria vagy éppen Svájc lényegesen óvatosabban fogalmaznak. Ők inkább az oldalkocsiban ülnek a motor mellett. Ugyanoda tartanak, csak ott kevésbé vág a szél”

– mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a nepszava.hu-nak adott interjúban. Emellett kiemelte, hogy nem lepődne meg, ha az ukrán menekültek munkavállalóként hamarason nem hagynák el Magyarországot, mert rájönnek, hogy máshol sem könnyű.

Az árstoppal kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy ennek fennmaradása nagyban függ az energia-beszerzési forrásoktól és a globális gazdasági és politikai helyzet alakulásától.

„Nem tartanám ördögtől valónak, ha július elseje után egy módosított, de a piacba beavatkozó kormányzati intézkedést jelentenének be. Ennél sokkal nagyobb bajnak tartom az elszabadult inflációt, aminek a megfékezése az összes gazdasági szereplőnek elemi érdeke”- jelentette ki.

Az interjúban emellett:

  • bírálta Matolcsy Györgyöt és a jegybank lépéseit
  • kiemelte, hogy minden szakmában más a motiváció, így „a tanároknak ott a szabad nyár, délután négykor hazamehetnek. Minden egyes szakmánál más és más. Egy tűzoltót motiválhat a társadalmi megbecsültség és az adrenalin-löket.”
  • A KATA-adózással kapcsolatban pedig  elmondta, „A kamara támogatná a kata megszüntetését és egy új adónem bevezetését a tanulságok levonásával.”
  • Beszélt a hipáról, amelyet az állam is szétoszthatná és szedhetné be
  • A kormány rendeleti úton történő gazdaságirányítását a józan ész alapján leginkább érthetőnek nevezte

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!