2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Rusvai Miklós vitába szállt a Bill Gates alapítványa által támogatott szervezettel.

Tegnap hír volt, hogy egy amerikai elemzés szerint március végére naponta akár 500 ember is belehalhat a jáványba Magyarországon, ám ezt a számítást irreálisnak nevezte Rusvai Miklós virológus szakember az ATV ma reggeli műsorában.

Rusvai Miklós (Forrás: RTL Klub)
Rusvai Miklós (Forrás: RTL Klub)

 

A Microsoft alapító Bill Gates alapítványa által támogatottt Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) járványmodellező szakemberei szerint március végén Magyarországon naponta mintegy 500 ember halhat meg koronavírus miatt, júliusig pedig összesen több mint negyvenezer halálos áldozata lehet a járványnak - adtuk közre mi is a hírt tegnap. E modell szerint a járvány tetőzése április elején várható, tehát legalább egy héttel később, mint amire Orbán számít. A Gates-féle modell szerint a legjobb esetben is június vége felé csökkennek drasztikusan a koronavírus-számok Magyarországon.

Rusvai Miklós szerint jó lenne látni, hogy milyen modellszámítás szerint jutottak erre a következtetésre a IHME-nél, mindazonáltal szerinte ez irreális számítás. Úgy fogalmazott, már attól is szomorú lenne, ha az ötszáznak a felét elérné a napi halálesetek száma. Arra számít, hogy március végére legfeljebb 200 fő környékére emelkedik a járvány miatti halálozások napi esetszáma, figyelembe véve az oltások egyre növekvő számát és az egyéb járványügyi intézkedéseket. Feltételezése szerint a IHME még a magyarországi oltási program végrehajtása előtti állapotokból indult ki, de ha azt is figyelembe vesszük, akkor az 500 fő irreális.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!