<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

Karácsony mindent megtesz, hogy ne épüljön meg a Fudan Egyetem Budapesten, nyilatkozta a főpolgármester az ATV-n.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorának hétfői adásában Karácsony Gergely főpolgármester, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje volt az egyik vendég. Ahol több más téma mellett szóba került a Fudan Egyetem ügye is. Erről a főpolgármester azt mondta, hogy ez is hozzájárult ahhoz, hogy induljon az előválasztáson.

Karácsony Gergely nem akarja, hogy Budapestre jöjjön a Fudan Egyetem (Fotó: Bánkuti András)Karácsony Gergely nem akarja, hogy Budapestre jöjjön a Fudan Egyetem (Fotó: Bánkuti András)

Karácsony Gergely emlékeztetett arra, hogy a Diákváros terve politikai táborokon átívelő megállapodás volt. Ebből végül egy magyar narancs típusú megoldás lett, a projekt a végletekig összement, a haszonélvező pedig a kínai kommunista párt egyeteme lett. Karácsony Gergely azt mondta, minden lehetséges jogi és politikai eszközt megragad, hogy ne valósulhasson meg ez a projekt. Annak is hangot adott, hogy szerencsés lenne, ha a 2022-es választásnak ez lenne az egyik témája, de szerinte még a Fidesz-kormánynak is káros politikailag ez az ügy.

A főpolgármester beszélt az angol nyelv tudásáról is, erről azt állította, hogy az angol egyik speciális szeletét tudja, ami nem feltétlenül mélyebb, mint az általános nyelvtudás. Ugyanakkor ígéretet tett arra, ha ő kerül a miniszterelnöki székbe akkor vállalni fog egy angol nyelvű nemzetközi sajtótájékoztatót, amelyiken például bejelenti, hogy a Fudan Egyetem nem fog megépülni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.