<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Csütörtökön megírtuk, hogy immár van arra mód, hogy bárki, aki szeretné, magán úton csináltathat koronavírus-tesztet. Azóta az egyik helyszín kérte, hogy vegyük ki cikkünkből a nevüket, mert megszűntek vérvételi helyszínként működni, amit egyébként többen is jelezték felénk, hogy nem érik el őket. 

Bár még jelenleg is három mintavételi helyszín van megjelölve a Mikromikomed Lab Facebook-oldalán, egyikük a Budagyöngye Bevásárlócentrum szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében jelezte, hogy „nem felel meg a valóságnak az az állítás, hogy a Bevásárlóközpont területén koronavírus mintavételi tevékenység történik. Ehelyett a valóság az, hogy a Bevásárlóközpont területén tilos koronavírus mintavétel végzése”. A szolgáltatás elérhetősége tehát kétségessé válhat. A helyzet tisztázása miatt megkerestük a Mikromikomed Lab ügyvezetőjét, Dr. Széll Andrást, végül is hány helyszínen lehet vérvételt kérni koronavírus-teszt miatt, aki leszögezte: ők nem foglalkoznak a helyszínekkel, az egy szerződött partnerük dolga, ők szakképzett infektológusként kizárólag a minták bevizsgálásával foglalkoznak.

Nem zökkenőmentes a magán koronavírus-tesztelés. Fotó: depositphotos.comNem zökkenőmentes a magán koronavírus-tesztelés. Fotó: depositphotos.com

Mi csak a levett minták validálását végezzük, amire a velünk szerződött partnerünk keresett mintavételi helyeket. Mi nem vállalhattuk a mintavételt, mert nincs erre kapacitásunk. Mikor megkeresett minket egy világcég, akivel régóta üzleti kapcsolatban állunk, csak akkor mondtam igent a felajánlásukra, amikor találtunk egy olyan partnert, aki megtalálja a mintavételi helyszíneket. Velük már ő szerződött le, nem mi. A feltétel ezeknél a laboroknál az, hogy csak olyanok lehetnek, amelyek megfelelő járványügyi ismeretekkel rendelkeznek, ahol leveszik a mintát.

A Mikromikomed Lab tehát „csak” a helyszínekről beérkező mintákkal foglalkozik, a szervezéssel nem, hiszen a rengeteg adminisztráció elvenné az időt az érdemi dolgoktól, a tesztek bevizsgálásától. A szervezés, a vérvételi helyszínek megtalálása pedig a Mundi Medical Bt. dolga. Próbáltuk elérni a vezetőjét, de egyelőre nem sikerült, amint sikerül vele beszélnünk, frissítjük cikkünket.  

Az elmúlt napokban óriási lett a roham, napi 50 teszt a Mikromikomed Lab átlagkapacitása. Mivel egy hete végzik magánpáciensek szűrését, már 350-400 teszten is túl vannak. A technikát, a megfelelő műszereket a kvalifikált szakemberek már évek óta működtetik, csak más betegségekre, például HIV-szűrésre. Ennek kapcsán merült fel, hogy régi üzletfelük -, akiknek nevét a kapacitáshiány miatt szeretnék anonimként kezelni -, felajánlotta, hogy egy legmagasabb minősítéseknek megfelelő tesztet végezhetnének Magyarországon. Mivel a saját laboratóriumukban várandós nők is megfordulnak, addig nem vállalták, amíg nem találtak olyan partnert, aki független helyszíneken le tudja venni a mintákat. Fontos volt számukra, hogy nem minőségen aluli tesztről van szó, nem is gyorsteszt, hanem megfelelő belső kontrollal végzett minősített teszt. Még azt is mérik, hogy jól vették-e le az anyagot, van-e elég minta, s meg van-e a megfelelő belső-külső kontroll. 

A Mikromikomed Lab közel ezer tesztet kötött le a világcéggel, de más világcégek is időközben kijöttek hasonló minőségű tesztekkel, amit világszerte árulnak már – tette hozzá Dr. Széll András orvos-mikrobiológus.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.