2020. március 14. 09:16
mfor.hu

Hat fővel nőtt a számuk egyetlen éjszaka alatt.

Az eddigi 2-3 eset után felgyorsulni látszik a koronavírusos esetek kialakulásának száma Magyarországon: a hivatalos honlap, a koronavirus.gov.hu közlése szerint jelenleg 25 fertőzött embert tartanak nyilván.

Felgyorsult a betegség terjedése Felgyorsult a betegség terjedése

Tegnap este még 19 esetről lehetett tudni. Az elmúlt napokban érzékelhetően felgyorsult a megbetegedések száma, tegnap este óta hattal nőtt. Szakemberek szerint arra lehet számítani, hogy az előttünk álló napokban, hetekben egyre több megbetegedésről szerzünk majd tudomást.

A kormány legutóbbi intézkedései szerint hétfőtől bezárnak az általános és középiskolák, amitől a járvány terjedésének lassítását remélik. Ezzel a lépéssel Magyarország csatlakozott a térség országaihoz, ahol már korábban elrendelték a teljes vagy részleges iskolabezárásokat.

Szintén Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be tegnap este, hogy a kormány 10 munkacsoportot állított fel a koronavírus egészségügyi és gazdasági hatásainak kezelésére.

Ez a tájékoztatás jelent meg a hivatalos oldalon:

Magyarországon újabb 6 magyar állampolgárnál mutattak ki új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 25-re nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma.

Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás, amelyet a járványügyi hatóság a rendőrséggel együttműködve végez. Hazánkban eddig 25 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 9 iráni, 1 brit, és 15 magyar állampolgár. Így zajlik a kontaktkutatás: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/nnk-igy-zajlik-kontaktvizsgalat

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.