<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az maradt 0,6 százalék. A Monetáris Tanács döntésének okairól a 15 órakor megjelenő közleményből tudhatunk meg többet.

A 0,6 százalékos jegybanki alapkamat mellett az utoljára júliusban módosított többi kondícióhoz sem nyúlt a Monetáris Tanács. Így az egy napra a kereskedelmi bankok által a Magyar Nemzeti Banknál (MNB) elhelyezett betétek kamata is negatív, -0,05 százalék maradt, az egynapos és egyhetes, fedezett hiteleké pedig 1,85 százalékos.

Minden változatlan. Fotó: MTIMinden változatlan. Fotó: MTI

A jegybanki alapkamat változatlanul hagyása nem számít meglepetésnek, mint ahogy az sem, hogy a nemkonvencionális eszköztár sem módosult. A kamadöntés előtti várakozásokkal bővebben ebben a cikkünkben foglalkoztunk.

Az utóbbi hetekben erős formát futó - az euróval szemben egészen a 355-ös szintig dráguló - forint ma, a kamatdöntésig nagyot zuhant. Míg reggel egy euró még 359 forintot ért, addig fél 12-kor már csaknem 362-őt, s bár azt követően pozitívan korrigált, 14 óra előtt ismét a 362-es szint körül cirkulált. Ez azonban inkább annak köszönhető, hogy Orbán Viktor bejelentette, megvétózza az uniós büdzsét és a helyreállítási alapot. 

Új tagja lesz a Monetáris Tanácsnak, miután az Országgyűlés gazdasági bizottsága keddi ülésén elfogadta Gottfried Péter jelölését 10 igen és 1 tartózkodó szavazattal. Bánki Erik, a bizottság fideszes elnöke ismertette: a Monetáris Tanácsba az Országgyűlés felhatalmazása alapján a gazdasági bizottság jelölhet tagokat. A tanács egyik tagja, Báger Gusztáv 2020. december 31-ével lemondott a mandátumáról, ezért kell 2021. január elsejétől új tagot delegálni a testületbe. Báger Gusztáv 2015. július 6. óta a tanács tagja.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.