3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A brazil sajtó szerint órái lehetnek hátra.

Pelé családja egy São Paulo-i kórházban gyűlt össze karácsony este, ami egyértelmű, hogy a 82 éves brazil futballlegenda egészségi állapota tovább romlik. Két lánya a hét nagy részében mellette volt az Albert Einstein kórházban, szombaton pedig fia, Edinho csatlakozott hozzájuk, aki az 540 km-re lévő Londrinából érkezett, ahol egy másodosztályú csapat edzője.

Egyik lánya, Kely Nascimento pénteken későn tett közzé egy képet az Instagramon, amelyen átöleli apját a kórházi ágyán, a következő üzenettel: „Még mindig itt vagyunk, harcolunk. Még egy éjszaka együtt.” Nővére, Flavia Arantes do Nascimento szintén a közösségi oldalakon tette közzé azt a képet, amelyen egy kanapén alszik.

Edinho szintén megosztott egy képet, amin apja kezét fogja. „Apa… az erőm a tiéd” – írta.

Összegyűltek a gyermekei. Fotó: Depositphotos
Összegyűltek a gyermekei. Fotó: Depositphotos

A brazil sajtó szerint közel a vég. 

Pelé november 29-e óta van kórházban a vastagbélrákhoz kapcsolódó szövődmények miatt, amelyet először 2021 szeptemberében diagnosztizáltak. Azóta kemoterápiás kezelés alatt áll, de az orvosok kevés részletet közöltek állapotáról.

A hónap elején elkapta a Covid-19-et is, és az orvosok azt mondták, hogy a rák „előrehaladt, és több ellátást igényel a vese- és szívműködési zavarokkal kapcsolatban” is.

Pelé háromszor nősült, és több gyermeke is van, és nem volt világos, hány ember van a kórházban. A gyermekei összejöveteléről szóló hírek azonban félelmet keltettek, hogy élete végéhez közeledik.

A kórház szerda óta nem kommentálta Pelé állapotát. A világ minden tájáról érkező szurkolók szombaton az interneten cserélték fel a játékos emlékeit, és megvitatták a futballikonok panteonjában elfoglalt pozícióját.

Pályafutása nagy részében Pelét minden idők legjobb játékosának tartották, amely státusz az argentin Diego Maradona 1980-as években történő érkezésével heves vitákat váltott ki. Az argentin Lionel Messi közelmúltbeli fellépései, leginkább az első világbajnoki címének a múlt hétvégén való megszerzésében, szintén emelték státuszát.

Pelé szurkolói azonban rámutatnak három vb-győztes érmére 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben, amelyek közül az elsőt 17 évesen szerezte meg hat góllal a negyeddöntőben, az elődöntőben és a döntőben.

Ezután a brazil Santost a valaha játszott egyik legnagyobb klubcsapattá tette, és minden lehetséges címet megnyert. 1974-ben visszavonult, de visszatért, hogy a New York Cosmos csapatában játsszon az akkor még születőben lévő észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban.

1363 meccsen szerzett 1281 gólos rekordja továbbra is felülmúlhatatlan.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!