4p

Több sportágból is pozitív koronavírustesztekről érkeztek hírek vasárnap. És mindeközben a kormány pont most lazított a külföldön járt játékosok karanténszabályain. 

Eddig is lehetett olyan hazai bejelentésekről olvasni, melyek arról szóltak, hogy 1-1 játékos koronavírus-tesztje pozitív lett, vasárnap azonban hirtelen megsokasodott ezeknek a száma. Több egyesület és több sportág is érintett, miközben pont szombat este jelent meg az a kormányrendelet, mely a külföldön járt játékosok és stábtagok karanténszabályain lazított. Erre főként a nemzetközi porondon érdekelt focicsapatok miatt volt szükség, jövő héten ugyanis már kezdődnek az új szezon selejtezői. A BL-ben a Fradi érintett, az EL-ben pedig a Puskás Akadémia, a Honvéd, valamint a MOL Fehérvár FC. 

A koronavírus-fertőzöttet most azonosító sportágak közül talán a vízilabdában tűnik súlyosabbnak a helyzet. Korábban a Ferencváros, az Eger és a Debrecen férfi vízilabdacsapata számolt be pozitív tesztről, ebbe a sorba csatlakozott az UVSE. 

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay

A fővárosi klub közleménye szerint a férfi felnőtt csapat játékosai és stábja pénteken esett át a teszteken.

"Az elvégzett tesztek 3 pozitív eredményt mutattak ki. A SOTE Klinikáján szerdán végzik el a második vizsgálatot. Az erre az időszakra esedékes edzéseket és edzőtábort lemondtuk, és a karanténban megszokott szárazföldi edzéseket fogják majd végezni a játékosok. A női felnőtt csapatunkat illetve az UVSE utánpótlását és edzőtáborozását nem érinti” - olvasható a közleményben. 

Az UVSE legutóbb szerdán, a Magyar Kupa Margitszigeten zajló végjátékában játszott a Szentessel a 9-12. helyért - és szenvedett 10-6-os vereséget -, ám a rendhagyó, többfordulós nyári kupasorozat nem sikerült befejezni, mert a címvédő FTC-Telekom Waterpolo gárdájánál négy játékos mintája lett pozitív. Ezért szerdán az esti elődöntőket, valamint az MK csütörtöki helyosztóit elhalasztották.

Jégkorong: az Újpest érintett

A lila-fehér klubnál vasárnap azonosították a koronavírusos játékost. Ancsin János szakosztály-igazgató az M1 aktuális csatornán elmondta, a magyar szövetség és a Ferencváros illetékeseivel történt egyeztetés után elhalasztják az FTC-Újpest Szuperkupa-mérkőzést, amelyre szeptember 4-én került volna sor. Emiatt a szeptember 11-én kezdődő Erste Liga egy-két héttel történő halasztását is kezdeményezni fogják. Jelenleg ugyanis az alapozás végén tartanak, amit vírus miatt újra kell kezdeniük, ha újra tarthatnak edzéseket. Erre várhatóan szeptember 3-án vagy 4-én kerülhet sor ismét. 

(Korábban készített körképünkben olvasható arról, milyen szabályokat tartanak be az egyes klubok a külföldön járt játékosokkal kapcsolatban.)

A magyar szövetség és a Ferencváros illetékeseivel történt egyeztetés után elhalasztják az FTC-Újpest Szuperkupa-mérkőzést, amelyre szeptember 4-én került volna sor.

Ancsin elmesélte, hogy a szombat reggeli edzésen az egyik játékosuk rosszul érezte magát, ezért elküldték koronavírus-tesztre, vasárnap (ma) reggel pedig értesítette a klubvezetőket, hogy pozitív eredményt közöltek vele. Az esetet minden hivatalos helyen bejelentették, a jégpálya pedig minimum egy hétig hermetikusan le lesz zárva, senki sem mehet be a létesítménybe. Hétfőn a felnőtt és a junior csapat összes tagját tesztelik, és az illetékesek ismertetik a további teendőket.

Foci: a Felcsút érintett

Az NBI első fordulójában is halasztani kell egy mérkőzést a koronavírus miatt. A vasárnap este 19 órára tervezett Puskás Akadémia-Honvéd meccs marad el, mivel a felcsúti csapatban koronavírusos esetet regisztráltak. A klub honlapja nem árul el túl sok részletet, csupán annyit, hogy az ügyben minden előírást betartva járnak el. Az MTI információi szerint azonban a felcsúti csapatnál nemcsak egy, hanem több játékos tetsztje is pozitív lett.

A Puskás Akadémia következő mérkőzését szombaton játssza, a bajnokságban a Kisvárdát fogadja, majd a legutóbbi kiírás bronzérmese 27-én az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában a svéd Hammarbyhoz látogat. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!