<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nagyon sokba került Tiborcz István cégének a turai kastélyszálló felújítása, így az első évben tetemes veszteséggel zártak.

Hatalmas akciókkal nyílt meg tavaly nyáron Tiborcz István, a miniszterelnök vejének 19 szobás turai kastélyszállója, de 2020-ban még veszteséggel zárt a szállodát üzemeltető cég. A turai kastély konkrétan a TRA Real Estates Kft. nevű céghez tartozik, amely a Tiborcz István által tulajdonolt BDPST Zrt. tulajdonában van. A társaság 127,4 millió forint árbevételt realizált főtevékenységből 2020-ban, a főtevékenység pedig a szállodai szolgáltatás. Ekkora forgalom egyelőre nem volt elég a nyereséges működéshez, konkrétan 237 millió forintos veszteséggel zártak - derül ki a céges beszámolóból.

Tiborcz István aktív - kép: BDPST Zrt.Tiborcz István aktív - kép: BDPST Zrt.

Ennek egyik oka, hogy a bérköltség 204,9 millió forint volt. A kastélyszállót is érintette a koronavírus-járvány, sokáig csak üzleti vendéget fogadhattak. Az állam is próbált segíteni, hogy a kastélyszálló jövedelmezőbb legyen a válságos időben.

A Társaság támogatási program keretében a beszámolási időszakban végleges jelleggel vissza nem térítendő támogatást tevékenysége fenntartására a COVID-19 járvány NFSZ /Megyei Kormányhivatal ágazati bértámogatási határozata alapján 7.787 ezer Ft összegben számolt el 2020. december hónapra. 

- olvasható a beszámolóban. Tehát a cég kapott 7,7 millió forint állami bértámogatást.

A beszámolóból azonban az is kiderül, hogy a cég 2020-ban tovább folytatta (hiszen csak tavaly nyáron nyitottak) a műemléki ingatlanon megkezdett beruházási munkálatait. Az ingatlanon végzett beruházási munkák költsége pedig 2020-ban kicsivel meghaladták az egymilliárd forintot. A koronavírus-járvány mellett ez is hozzájárult ahhoz, hogy az első évben még veszteséges lett a TRA Real Estates Kft.

Egy korábbi cikkünkben megírtuk, hogy ha valaki tavaly július 25-ről július 26-ra szeretett volna itt másodmagával egy éjszakát eltölteni félpanzióval, akkor ez a legegyszerűbb superior szobában is 103 ezer forintjába került volna. Most ez egy kicsit drágább: a booking.com oldalról foglalva július 24-ről július 25-re egy éjszaka két főre reggelivel 120 ezer forint lenne. Ugyanez a budapesti InterContinentalban 65 ezer forintba kerülne.

Összességében azért nem volt rossz éve Tiborcz Istvánnak, hiszen, mint azt ebben a cikkünkben megírtuk, nemrég 1,2 milliárd forintos osztalékot vett ki a BDPST Zrt. nevű cégéből.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.