3p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Ezúttal 1,2 milliárd forintos osztalékot vett ki a BDPST Zrt. nevű cégéből Tiborcz István, a miniszterelnök veje. Volt ez már több is.

Csinos, de a 2019-eshez képest kevesebb profit jött össze 2020-ban Tiborcz István, a miniszterelnök vejének fő cégénél, a BDPST Zrt.-nél, de azt szinte az utolsó fillérig ki is vette a cégből a sikeres vállalkozó. Míg a 2019-es 4,8 milliárd forint adózott eredmény után legutóbb 2,3 milliárd forint osztalékot fizettek ki a tulajdonosnak, a 2020-as 1,2 milliárd forintos profitból 1,2 milliárd forint osztalékot hagytak jóvá a május 21-i közgyűlésen - derül ki a cég beszámolójából.

Tiborcz István aktív - kép: BDPST Zrt.Tiborcz István aktív - kép: BDPST Zrt.

Ezzel Orbán Ráhel férje biztosan előrébb léphet a 100 leggazdagabb magyar listáján, amelyen legutóbb 35,8 milliárdos vagyonával a 32. helyen szerepelt. Ugyanakkor ez az 1,2 milliárd forintos profit és osztalék csak a 2018-as szintnek felel meg, hiszen 2017-ben 4 milliárd forint, 2018-ban pedig csupán 1 milliárd forint jött össze, és osztalékot nem is vettek ki a cégből. 

A cég jövőjét talán nem befolyásolja a koronavírus-járvány. 

Kijelentjük, hogy a felmérésünk és értékelésünk alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy a beazonosított hatások nincsenek olyan jelentős vagy számottevően negatív hatással  a Társaság rövid távú pénzügyi- és likviditási helyzetére, az eszközök mérlegben bemutatott értékelésére, valamint a Társaság ezen időszakon belüli üzleti működésére, amelyek lényegesen befolyásolnák, vagy lényegesen bizonytalanná tennék a Társaságnak a vállalkozás folytatására vonatkozó képességét, illetve annak a mérlegkészítés időpontjában való megítélését ugyanezen időszak tekintetében

- derül ki a beszámolóból.

A BDPST idén nagyon aktív. Lapunk írta meg, hogy a koronavírus-járvány kellős közepén döntött úgy Tiborcz István, a miniszterelnök veje, hogy új vállalkozásba kezd. Az új cégét pedig Dorottya Residences Zrt.-nek hívják. A társaságot február 1-én jegyezték be, székhelye a Pasaréti úton van, jegyzett tőkéje 7,2 millió forint. azt már régóta lehet tudni, hogy Dorottya Hotel & Residence néven fut Tiborcz István legnagyobb aktuális beruházása a Vörösmarty tér szomszédságában. Tiborcz István BDPST Zrt. nevű cégének már van BDPST-Serbia Zrt. és BDPST-Poland Zrt. névre hallgató társasága is, amelyekkel a szerb és a lengyel piacot hódítanák meg.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.