<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hitelt érdemlő információk szerint az új kormányban nem kap szerepet a jelenlegi sportállamtitkár. 

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár nem fogja folytatni munkáját a következő kormányban - írja a Népszava több forrásból megerősített információk alapján.

Szabó Tünde megítélése kedvező, bár vele kapcsolatban a legtalálóbban az az informátor fogalmazott, aki azt mondta:

„Nincs érv a távozására, ahogy ellenkezőjére sem.”

Elégedettek voltak vele, mégis mennie kell. Fotó: MTI/Varga GyörgyElégedettek voltak vele, mégis mennie kell. Fotó: MTI/Varga György

Csöndben, botrányok nélkül és magamutogatást kerülve dolgozott, annyi pedig feltétlenül a javára írandó, hogy az általa felügyelt terület nem volt hangos még ebben a taóval terhelt időszakban sem a korrupciótól. Munkabírását többen kiemelték, alázattal tette a dolgát, avatott, szalagot vágott át, organizált.

„Nem ütközött nagyon, személyisége inkább volt konszenzusra törekvő, mintsem megosztó” – mondják, akik ismerik a munkáját.

Csakhogy időközben jelentős változás állt be a magyar sportvezetésben: a Magyar Olimpiai Bizottság élén vezetőcsere történt, a kétszeres olimpiai bajnokból lett sportvezető, Gyulay Zsolt célja, hogy visszaszerezzék a szervezet korábban elvett jogosítványait, így a jövőben ne csupán egyfajta utazási iroda legyen. A komoly összegek fölött diszponáló, a kormány által masszívan támogatott MOB-tól a Borkai-botrány után a kormány szinte minden forrást elvett, lényegében jóváhagyási feladatai maradtak.

Hírek szerint a MOB célja a folyamatok fölötti sportszakmai kontroll visszaszerzése.

Erről majd az új sportállamtitkárral kell megállapodnia a vezetésnek. Állítólag az államtitkári posztért, nincs nagy tülekedés, legfeljebb önjelöltek vannak.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.