2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Hitelt érdemlő információk szerint az új kormányban nem kap szerepet a jelenlegi sportállamtitkár. 

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár nem fogja folytatni munkáját a következő kormányban - írja a Népszava több forrásból megerősített információk alapján.

Szabó Tünde megítélése kedvező, bár vele kapcsolatban a legtalálóbban az az informátor fogalmazott, aki azt mondta:

„Nincs érv a távozására, ahogy ellenkezőjére sem.”

Elégedettek voltak vele, mégis mennie kell. Fotó: MTI/Varga György
Elégedettek voltak vele, mégis mennie kell. Fotó: MTI/Varga György

Csöndben, botrányok nélkül és magamutogatást kerülve dolgozott, annyi pedig feltétlenül a javára írandó, hogy az általa felügyelt terület nem volt hangos még ebben a taóval terhelt időszakban sem a korrupciótól. Munkabírását többen kiemelték, alázattal tette a dolgát, avatott, szalagot vágott át, organizált.

„Nem ütközött nagyon, személyisége inkább volt konszenzusra törekvő, mintsem megosztó” – mondják, akik ismerik a munkáját.

Csakhogy időközben jelentős változás állt be a magyar sportvezetésben: a Magyar Olimpiai Bizottság élén vezetőcsere történt, a kétszeres olimpiai bajnokból lett sportvezető, Gyulay Zsolt célja, hogy visszaszerezzék a szervezet korábban elvett jogosítványait, így a jövőben ne csupán egyfajta utazási iroda legyen. A komoly összegek fölött diszponáló, a kormány által masszívan támogatott MOB-tól a Borkai-botrány után a kormány szinte minden forrást elvett, lényegében jóváhagyási feladatai maradtak.

Hírek szerint a MOB célja a folyamatok fölötti sportszakmai kontroll visszaszerzése.

Erről majd az új sportállamtitkárral kell megállapodnia a vezetésnek. Állítólag az államtitkári posztért, nincs nagy tülekedés, legfeljebb önjelöltek vannak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!