2p

A megjelent hírek joggal nyugtalanítják és keltenek félelmet a gödiekben.

„A város vezetőjeként ragaszkodom ahhoz, hogy az ügyben tisztán lássunk és kiderüljön, hogy valóban történt-e környezetszennyezés, vagy rémhírterjesztésről van szó. Mindezekre vonatkozóan a város nevében eljárva feljelentést teszünk ismeretlen tettes ellen” – jelentette be a Facebook-oldalán Kammerer Zoltán, Göd 2023 tavaszán megválasztott, elvben független, de gyakorlatban Fideszhez közeli polgármestere, miután az Átlátszó arról írt cikket, hogy milyen mértékben terhelte Göd levegőjét a Samsung-gyár az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszerben elérhető adatok szerint - vette észre a Telex.

Az adatok azt mutatták, hogy Göd levegőjét jelentős mértékben terheli az akkugyár működése: a szén-dioxid mennyisége a 2018-as évhez képest a hétszeresére nőtt, a belélegezve vetélést vagy a magzat rendellenes fejlődését okozó N-metil-2-pirrolidonból 2019 és 2022 között 88 tonna került a levegőbe és a 2021-es vizsgálatok szerint a munkahelyi levegőben a nikkel és a kobalt megengedett koncentrációja a határértékek tíz- és hússzorosa volt.

Kammerer Zoltán azt írta, hogy a megjelent hírek joggal nyugtalanítják és keltenek félelmet a gödiekben.

Ellenzéki politikusok szerint ugyan kiderült, hogy a gödi akkumulátorgyár 88 tonna mérgező anyagot bocsátott ki, de a kiszabható legnagyobb büntetés csak 100 millió forint, miközben a gyár éves nettó árbevétele 1631 milliárd forint.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!