2p

Ez is kiderül a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Miközben folyik a hercehurca a pedagógusok béremelése körül, a kormány azt ugyanis az uniós források folyósításához köti, amelynek ténye és ideje viszont bizonytalan, mint a kutyák vacsorája, másoknak jut pénz.

Remélhetőleg azonban a pedagógusoknak sem keresztet vetniük a béremelésre. Fotó: Depositphotos
Remélhetőleg azonban a pedagógusoknak sem keresztet vetniük a béremelésre. Fotó: Depositphotos

Legalábbis ez derül ki Orbán Viktor egyik friss rendeletéből. Amelyben a kormányfő az aláírásával adta áldását a magyarországi egyházi személyek jövedelempótléka és zsidó örökség ápolása támogatását szolgáló előirányzat megemelésére.

Ennek érdekében Orbán felhívta a pénzügyminisztert, hogy – a miniszterelnök általános helyettese bevonásával – gondoskodjon arról,

2024-től évi közel 62 millió forint álljon rendelkezésre az éves központi költségvetés magyarországi egyházi személyek jövedelempótléka és zsidó örökség ápolása támogatását szolgáló előirányzata javára.

Emellett a miniszterelnök általános helyettesének meg kell vizsgálnia a magyarországi egyházi személyek jövedelempótléka és zsidó örökség ápolása támogatását biztosító előirányzat felosztására vonatkozó jogi szabályozást, és 2023. december 31-éig előterjesztenie, hogyan nézzenek ki a felosztás új szabályai. Emellett 2024. január 31-éig a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi ccVI. törvény végrehajtásáról szóló 231/2019. (X. 4.) Korm. rendelet 28. § (1) bekezdés c) pont ca) alpontja szerinti megállapodások aláírásáról is gondoskodnia kell.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!