1p

Az erről szóló javaslatot már megszavazták, a jövő héten pedig szavaznak róla.

Két budapesti ingatlant juttatna a Dunamelléki Református Egyházkerületnek az a módosító javaslat, amelyet csütörtöki ülésén fogadott el az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága a vagyongazdálkodási törvénycsomaghoz – írta az MTI.

A változtatás értelmében - amelyről várhatóan a jövő héten szavaz a Ház - az egyház hitéleti, oktatási, szakképzési, szociális, kulturális és felsőoktatási célok elősegítése érdekében jutna térítésmentesen az ingatlanokhoz. Az egyház a kőbányai Gergely utcai épületben szálláshelyet üzemeltethet a jövőben, míg az újbudai Halmi utcai ingatlanban oktatási, szakképzési és szociális feladatokat láthat el.

Ahogy arról korábban is írtunk, mostanában nem ez az egyetlen ingatlanajándék a reformátusoknak, nemrég „az egyház beruházási céljainak megvalósítása érdekében”, nyújtottak be javaslatot egy XII. és egy II. kerületi ingatlan átadásáról, amiről szintén még márciusban szavaznának.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!