2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Talán Nagykovácsi polgármestere hozta meg a legszigorúbb döntést az országban: visszafordíthatnak minden autóst, aki nem a településen lakik vagy dolgozik.

"Nagykovácsiban a húsvéti hosszúhétvégén a rendőrség, a polgárőrség és a közterület-felügyelet segítségével fogjuk betartatni a kijárási korlátozás előírásait. Egyéni szabadidős sporttevékenységet a lakóhely közelében lehet csak folytatni, nem autóba ülve és más településre utazva. Ezért Nagykovácsi határában a rendőrség visszafordít minden olyan autóst, akinek nem Nagykovácsiban van az otthona. A helyi buszmegállókban polgárőrök teszik ugyanezt a kirándulni indulókkal. A kijárási korlátozás megszegőivel szemben helyszíni bírság kerül kiszabásra" - így reagált a Pest megyei Nagykovácsi polgármestere, Kiszelné Mohos Katalin arra a hírre a Facebook-oldalán, hogy Orbán Viktor kormányfő úgy döntött csütörtök délután: külön jogosítványt ad a polgármestereknek, így ők hétfő 24 óráig, tehát húsvét idejére a saját településükre nézve további speciális, szigorító szabályokat alkothatnak meg és vezethetnek be. Ennél drasztikusabb polgármesteri döntést egyelőre nem találtunk az országban.

Karácsony Gergely nem ilyen szigorú. A budapesti főpolgármester szerint az önkormányzatok a piacok és a közparkok lezárásával térhetnek csak el a központi szabályozástól. Lezárhatnak néhány népszerű területet Budapesten - így a Margit-szigetet vagy más parkokat, közterületeket.

Frissítés: Azóta ez meg is történt, a főpolgármester késő este közleményben tudatta, hogy elrendeli péntektől hétfőig, reggel 8-tól hétfő estig minden nap reggel 8 és este 10 óra között a Margitsziget, az Óbudai-sziget és a Római-part lezárását.

Szegeden Botka László polgármester úgy döntött: élelmiszer- és dohányboltokon, patikákon kívül mindenütt le kell húzni a rolót hétfőig. 

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy a balatoni polgármesterek némelyike elégedetlen Orbán Viktor kormányfő döntésével, aki határozatlan időre meghosszabbította a kijárási korlátozást és ezentúl hetente mérlegelik az indokoltságát.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!