TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. április 9. 21:35

Talán Nagykovácsi polgármestere hozta meg a legszigorúbb döntést az országban: visszafordíthatnak minden autóst, aki nem a településen lakik vagy dolgozik.

"Nagykovácsiban a húsvéti hosszúhétvégén a rendőrség, a polgárőrség és a közterület-felügyelet segítségével fogjuk betartatni a kijárási korlátozás előírásait. Egyéni szabadidős sporttevékenységet a lakóhely közelében lehet csak folytatni, nem autóba ülve és más településre utazva. Ezért Nagykovácsi határában a rendőrség visszafordít minden olyan autóst, akinek nem Nagykovácsiban van az otthona. A helyi buszmegállókban polgárőrök teszik ugyanezt a kirándulni indulókkal. A kijárási korlátozás megszegőivel szemben helyszíni bírság kerül kiszabásra" - így reagált a Pest megyei Nagykovácsi polgármestere, Kiszelné Mohos Katalin arra a hírre a Facebook-oldalán, hogy Orbán Viktor kormányfő úgy döntött csütörtök délután: külön jogosítványt ad a polgármestereknek, így ők hétfő 24 óráig, tehát húsvét idejére a saját településükre nézve további speciális, szigorító szabályokat alkothatnak meg és vezethetnek be. Ennél drasztikusabb polgármesteri döntést egyelőre nem találtunk az országban.

Karácsony Gergely nem ilyen szigorú. A budapesti főpolgármester szerint az önkormányzatok a piacok és a közparkok lezárásával térhetnek csak el a központi szabályozástól. Lezárhatnak néhány népszerű területet Budapesten - így a Margit-szigetet vagy más parkokat, közterületeket.

Frissítés: Azóta ez meg is történt, a főpolgármester késő este közleményben tudatta, hogy elrendeli péntektől hétfőig, reggel 8-tól hétfő estig minden nap reggel 8 és este 10 óra között a Margitsziget, az Óbudai-sziget és a Római-part lezárását.

Szegeden Botka László polgármester úgy döntött: élelmiszer- és dohányboltokon, patikákon kívül mindenütt le kell húzni a rolót hétfőig. 

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy a balatoni polgármesterek némelyike elégedetlen Orbán Viktor kormányfő döntésével, aki határozatlan időre meghosszabbította a kijárási korlátozást és ezentúl hetente mérlegelik az indokoltságát.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.