<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Talán Nagykovácsi polgármestere hozta meg a legszigorúbb döntést az országban: visszafordíthatnak minden autóst, aki nem a településen lakik vagy dolgozik.

"Nagykovácsiban a húsvéti hosszúhétvégén a rendőrség, a polgárőrség és a közterület-felügyelet segítségével fogjuk betartatni a kijárási korlátozás előírásait. Egyéni szabadidős sporttevékenységet a lakóhely közelében lehet csak folytatni, nem autóba ülve és más településre utazva. Ezért Nagykovácsi határában a rendőrség visszafordít minden olyan autóst, akinek nem Nagykovácsiban van az otthona. A helyi buszmegállókban polgárőrök teszik ugyanezt a kirándulni indulókkal. A kijárási korlátozás megszegőivel szemben helyszíni bírság kerül kiszabásra" - így reagált a Pest megyei Nagykovácsi polgármestere, Kiszelné Mohos Katalin arra a hírre a Facebook-oldalán, hogy Orbán Viktor kormányfő úgy döntött csütörtök délután: külön jogosítványt ad a polgármestereknek, így ők hétfő 24 óráig, tehát húsvét idejére a saját településükre nézve további speciális, szigorító szabályokat alkothatnak meg és vezethetnek be. Ennél drasztikusabb polgármesteri döntést egyelőre nem találtunk az országban.

Karácsony Gergely nem ilyen szigorú. A budapesti főpolgármester szerint az önkormányzatok a piacok és a közparkok lezárásával térhetnek csak el a központi szabályozástól. Lezárhatnak néhány népszerű területet Budapesten - így a Margit-szigetet vagy más parkokat, közterületeket.

hirdetés

Frissítés: Azóta ez meg is történt, a főpolgármester késő este közleményben tudatta, hogy elrendeli péntektől hétfőig, reggel 8-tól hétfő estig minden nap reggel 8 és este 10 óra között a Margitsziget, az Óbudai-sziget és a Római-part lezárását.

Szegeden Botka László polgármester úgy döntött: élelmiszer- és dohányboltokon, patikákon kívül mindenütt le kell húzni a rolót hétfőig. 

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy a balatoni polgármesterek némelyike elégedetlen Orbán Viktor kormányfő döntésével, aki határozatlan időre meghosszabbította a kijárási korlátozást és ezentúl hetente mérlegelik az indokoltságát.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.