Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Vég Márton Vég Márton

Talán Nagykovácsi polgármestere hozta meg a legszigorúbb döntést az országban: visszafordíthatnak minden autóst, aki nem a településen lakik vagy dolgozik.

"Nagykovácsiban a húsvéti hosszúhétvégén a rendőrség, a polgárőrség és a közterület-felügyelet segítségével fogjuk betartatni a kijárási korlátozás előírásait. Egyéni szabadidős sporttevékenységet a lakóhely közelében lehet csak folytatni, nem autóba ülve és más településre utazva. Ezért Nagykovácsi határában a rendőrség visszafordít minden olyan autóst, akinek nem Nagykovácsiban van az otthona. A helyi buszmegállókban polgárőrök teszik ugyanezt a kirándulni indulókkal. A kijárási korlátozás megszegőivel szemben helyszíni bírság kerül kiszabásra" - így reagált a Pest megyei Nagykovácsi polgármestere, Kiszelné Mohos Katalin arra a hírre a Facebook-oldalán, hogy Orbán Viktor kormányfő úgy döntött csütörtök délután: külön jogosítványt ad a polgármestereknek, így ők hétfő 24 óráig, tehát húsvét idejére a saját településükre nézve további speciális, szigorító szabályokat alkothatnak meg és vezethetnek be. Ennél drasztikusabb polgármesteri döntést egyelőre nem találtunk az országban.

Karácsony Gergely nem ilyen szigorú. A budapesti főpolgármester szerint az önkormányzatok a piacok és a közparkok lezárásával térhetnek csak el a központi szabályozástól. Lezárhatnak néhány népszerű területet Budapesten - így a Margit-szigetet vagy más parkokat, közterületeket.

Frissítés: Azóta ez meg is történt, a főpolgármester késő este közleményben tudatta, hogy elrendeli péntektől hétfőig, reggel 8-tól hétfő estig minden nap reggel 8 és este 10 óra között a Margitsziget, az Óbudai-sziget és a Római-part lezárását.

Szegeden Botka László polgármester úgy döntött: élelmiszer- és dohányboltokon, patikákon kívül mindenütt le kell húzni a rolót hétfőig. 

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy a balatoni polgármesterek némelyike elégedetlen Orbán Viktor kormányfő döntésével, aki határozatlan időre meghosszabbította a kijárási korlátozást és ezentúl hetente mérlegelik az indokoltságát.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.