<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Orbán Viktor ismét a nyilvánosság elé állt és fontos bejelentést tett a szombatig érvényben lévő kijárási korlátozások jövőjét illetően. 

A húsvéti készülődés különös körültekintést igényel - mondta Orbán Viktor.  Éppen ezért meghallgatták a polgármestereket, kikérték a rendőrők, járványügyi szakemberek véleményét is, és egybehangzó volt a vélekedés arról, hogy az eddigi korlátozások értelmesek voltak, mivel lelassították a járvány terjedését. 

"A kijárási korlátozás időtartamát meghosszabbítjuk, határozatlan időre és hetente mérlegelünk és döntünk az esetleges további hosszabbításokról" - jelentette be Orbán Viktor. 

Ugyanakkor plusz felhatalmazást adnak a polgármestereknek hétfőn 24 óráig, hogy további speciális szigortó szabályokat vezethetnek be a saját területükön. 

Egyben arra kér mindenkit a miniszterelnök, hogy a korlátozó szabályozásokat tartsa be mindenki és fogadjuk el, hogy ez a húsvét másmilyen lesz. 

Mfor-vélemény

 

A várakozásokkal ellentétben a kormány nem hozott az eddigieknél szigorúbb intézkedést. Az, hogy a polgármesterek húsvét végéig extra jogokat kaptak, köszönhető annak is, hogy már számos település a meglévő hatáskörben igyekezett korlátozásokat bevezetni. Például a turisták által gyakran felkeresett helyek környékén lezárták a parkolókat, ezzel megakadályozva, hogy településen kívülről érkezők lepjék el a helyszínt. 

 

A kormány mostani döntése ugyanakkor könnyen politikai vitákat is szülhet, azt illetően, hogy ezzel a polgármesterekre tolta-e Orbán Viktor a felelősséget. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.