2p

Orbán Viktor ismét a nyilvánosság elé állt és fontos bejelentést tett a szombatig érvényben lévő kijárási korlátozások jövőjét illetően. 

A húsvéti készülődés különös körültekintést igényel - mondta Orbán Viktor.  Éppen ezért meghallgatták a polgármestereket, kikérték a rendőrők, járványügyi szakemberek véleményét is, és egybehangzó volt a vélekedés arról, hogy az eddigi korlátozások értelmesek voltak, mivel lelassították a járvány terjedését. 

"A kijárási korlátozás időtartamát meghosszabbítjuk, határozatlan időre és hetente mérlegelünk és döntünk az esetleges további hosszabbításokról" - jelentette be Orbán Viktor. 

Ugyanakkor plusz felhatalmazást adnak a polgármestereknek hétfőn 24 óráig, hogy további speciális szigortó szabályokat vezethetnek be a saját területükön. 

Egyben arra kér mindenkit a miniszterelnök, hogy a korlátozó szabályozásokat tartsa be mindenki és fogadjuk el, hogy ez a húsvét másmilyen lesz. 

Mfor-vélemény

 

A várakozásokkal ellentétben a kormány nem hozott az eddigieknél szigorúbb intézkedést. Az, hogy a polgármesterek húsvét végéig extra jogokat kaptak, köszönhető annak is, hogy már számos település a meglévő hatáskörben igyekezett korlátozásokat bevezetni. Például a turisták által gyakran felkeresett helyek környékén lezárták a parkolókat, ezzel megakadályozva, hogy településen kívülről érkezők lepjék el a helyszínt. 

 

A kormány mostani döntése ugyanakkor könnyen politikai vitákat is szülhet, azt illetően, hogy ezzel a polgármesterekre tolta-e Orbán Viktor a felelősséget. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!