2020. április 9. 16:44

Orbán Viktor ismét a nyilvánosság elé állt és fontos bejelentést tett a szombatig érvényben lévő kijárási korlátozások jövőjét illetően. 

A húsvéti készülődés különös körültekintést igényel - mondta Orbán Viktor.  Éppen ezért meghallgatták a polgármestereket, kikérték a rendőrők, járványügyi szakemberek véleményét is, és egybehangzó volt a vélekedés arról, hogy az eddigi korlátozások értelmesek voltak, mivel lelassították a járvány terjedését. 

"A kijárási korlátozás időtartamát meghosszabbítjuk, határozatlan időre és hetente mérlegelünk és döntünk az esetleges további hosszabbításokról" - jelentette be Orbán Viktor. 

Ugyanakkor plusz felhatalmazást adnak a polgármestereknek hétfőn 24 óráig, hogy további speciális szigortó szabályokat vezethetnek be a saját területükön. 

Egyben arra kér mindenkit a miniszterelnök, hogy a korlátozó szabályozásokat tartsa be mindenki és fogadjuk el, hogy ez a húsvét másmilyen lesz. 

Mfor-vélemény

 

A várakozásokkal ellentétben a kormány nem hozott az eddigieknél szigorúbb intézkedést. Az, hogy a polgármesterek húsvét végéig extra jogokat kaptak, köszönhető annak is, hogy már számos település a meglévő hatáskörben igyekezett korlátozásokat bevezetni. Például a turisták által gyakran felkeresett helyek környékén lezárták a parkolókat, ezzel megakadályozva, hogy településen kívülről érkezők lepjék el a helyszínt. 

 

A kormány mostani döntése ugyanakkor könnyen politikai vitákat is szülhet, azt illetően, hogy ezzel a polgármesterekre tolta-e Orbán Viktor a felelősséget. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.