<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Sajtóhírek szerint múlt hét végéig legalább harminc ápoló és több orvos mondott fel a fővárosi Semmelweis Egyetemen.

Ez az ország legfontosabb Covid-ellátó helye. A Magyar Hang információi szerint a felmondások okai között szerepel a rossz munkaszervezés, a túlterheltség, valamint az orvosok és az ápolók közötti bérfeszültség.

A Semmelweis Egyetem szerint nem igaz, hogy tömegesen hagyják el az intézményt az ápolók. Érdemben ugyanakkor nem cáfolták a felmondásokkal kapcsolatos értesülést.

Légzéstámogatással ápolt beteg a Maros Megyei Fertőző Klinika koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályán Marosvásárhelyen 2021. november 8-án. Fotó: MTI/Kiss GáborLégzéstámogatással ápolt beteg a Maros Megyei Fertőző Klinika koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályán Marosvásárhelyen 2021. november 8-án. Fotó: MTI/Kiss Gábor

hirdetés

Az intézmény szerint az elmúlt hat hónap adatai azt mutatják, hogy összességében a szakdolgozói átlaglétszám hét százalékkal több, mint tavaly május és október között. Illetve kiemelték, hogy az intézménynek mintegy 40 betegellátó szervezeti egysége, klinikája és 5800 egészségügyi dolgozója van.

A kormány csütörtökig vonakodott bevezetni a felmondási tilalmat (az erről szóló rendelet végül csütörtök este jelent meg), miközben az ellátórendszer mind nagyobb terhelése, a meglévő strukturális gondok és nem utolsósorban az anyagi megbecsülés hiánya tömeges felmondásokat eredményezett az elmúlt hetekben, írja a Magyar Hang.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.