<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Úgy ment el a közel 90 éves férfi, hogy a családja szinte semmit nem tud az utolsó napjairól, óráiról. Beszámoló egy Covid-osztályra került idős ember haláltusájáról. Akihez a kórház be sem hívta a hozzátartozókat elbúcsúzni.

Október 30.

Az idősotthonból kihozzák a nagypapát egy családi ebédre. Nem csak azért, mert november 2-tól kijárási és látogatási tilalmat rendelnek el ismét az otthonban, hanem azért is, mert névnapja van. Egy héttel később tudják meg, hogy az utolsó.

„Pár napja köhögök, valahogy megfáztam” – mondja ebéd közben halk hangon.

Alig fogyaszt, pedig a kedvence, csirke paprikás van, a desszertből pedig már semmit nem eszik, amire emberemlékezet óta nem volt példa. Ebéd után hirtelen nagyon elfárad, kéri, hogy vigyék vissza az otthonba.

Van, ahol alig jut információhoz a hozzátartozó a Covid-osztályon fekvő családtagról. Fotó: MTI/Balázs AttilaVan, ahol alig jut információhoz a hozzátartozó a Covid-osztályon fekvő családtagról. Fotó: MTI/Balázs Attila

Este a gondozó telefonál, hogy rosszul lett, félrebeszél, kihívták a mentőket. A sebtiben elvégzett gyorstesztből derül ki, hogy koronavírusos. Irány az egyik Pest megyei centrumkórház, beviszik mobiltelefon és műfogsor nélkül (akinek van olyan idős hozzátartozója, tisztában van vele, ez milyen alapvető fontosságú). A kórházakban már újra él a látogatási tilalom, ezért a család azonnal hívja a központi számot, ahol a hallhatóan kiégett és életunt telefonközpontos ingerülten annyit mond: kizárólag 12-14 óra között lehet hívni a Covid-osztályt. Nem hisznek neki, másnap kora reggel újra hívják a kórházat, akkor egy kicsit kedvesebb hang ugyanerről tájékoztatja őket.

November 1.

Mindszentek Napja: már maga ez a tény sem túl szívderítő. Alig várják, hogy dél legyen, s megtudjanak bármit is a nagypapa állapotáról. Két órán keresztül folyamatosan tartják a vonalat, s hallgatják a telefon monoton búgását. Azt gondolják, nem szabad letenni, mert akkor kezdődik előlről a "sorbanállás". Letelik a két óra, s értetlenül néznek egymásra: tényleg ma sem tudnak meg semmit róla?  

November 2.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.