2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Kínában több mint egy évi szünet után két halálos áldozata van a koronavírus-világjárványnak.

Az ázsiai ország most éli a koronavírus visszatérésének legsúlyosabb szakaszát a világjárvány kitörése óta. Az északkelet-kínai Csilin tartományban történt két haláleset a szárazföldi Kínában - Hongkongot és Makaót leszámítva - az első 2021. január 26. óta, velük együtt 4638 ember halt meg a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19-betegség következtében - írja az MTI.

A hatóságok szombaton 4051 új fertőzést regisztráltak, míg az előző napon 4365-öt.

Új lendületet vett Kínában a járvány. Fotó: Depositphotos
Új lendületet vett Kínában a járvány. Fotó: Depositphotos

Kínának, ahol az első koronavírusos megbetegedések 2019 végén megjelentek, a határok szigorú ellenőrzésével, hosszú karanténnal és célzott elkülönítésekkel sikerült a járványt ellenőrzés alatt tartania.

Az erősen fertőző omikron variáns azonban veszélyezteti ezt a stratégiát, a hatóságok olyan településeket kénytelenek vesztegzár alá helyezni, mint a 17,5 millió lakosú dél-kínai Sencsen.

A világ második legnagyobb gazdasága, ahol három héttel korábban még 100 alatt volt a napi új fertőzöttek száma, egy hete több mint ezer napi új fertőzöttről ad számot.

Hszi Csin-ping csütörtökön a közszolgálati televízió szerint biztosított arról, hogy a kormánya ragaszkodik a "zéró Covidként" ismert stratégiához. Csilin tartományban nyolc ideiglenes kórházat és két karanténközpontot építenek a járvány megfékezésére.

Hongkongban a világjárvány kezdete óta szintén a legsúlyosabb a járványhelyzet, naponta több mint 200 az új halálesetek száma. Az év eleje óta több mint ötezren haltak meg a betegségben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!