<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kínában több mint egy évi szünet után két halálos áldozata van a koronavírus-világjárványnak.

Az ázsiai ország most éli a koronavírus visszatérésének legsúlyosabb szakaszát a világjárvány kitörése óta. Az északkelet-kínai Csilin tartományban történt két haláleset a szárazföldi Kínában - Hongkongot és Makaót leszámítva - az első 2021. január 26. óta, velük együtt 4638 ember halt meg a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19-betegség következtében - írja az MTI.

A hatóságok szombaton 4051 új fertőzést regisztráltak, míg az előző napon 4365-öt.

Új lendületet vett Kínában a járvány. Fotó: Depositphotos
Új lendületet vett Kínában a járvány. Fotó: Depositphotos

Kínának, ahol az első koronavírusos megbetegedések 2019 végén megjelentek, a határok szigorú ellenőrzésével, hosszú karanténnal és célzott elkülönítésekkel sikerült a járványt ellenőrzés alatt tartania.

Az erősen fertőző omikron variáns azonban veszélyezteti ezt a stratégiát, a hatóságok olyan településeket kénytelenek vesztegzár alá helyezni, mint a 17,5 millió lakosú dél-kínai Sencsen.

A világ második legnagyobb gazdasága, ahol három héttel korábban még 100 alatt volt a napi új fertőzöttek száma, egy hete több mint ezer napi új fertőzöttről ad számot.

Hszi Csin-ping csütörtökön a közszolgálati televízió szerint biztosított arról, hogy a kormánya ragaszkodik a "zéró Covidként" ismert stratégiához. Csilin tartományban nyolc ideiglenes kórházat és két karanténközpontot építenek a járvány megfékezésére.

Hongkongban a világjárvány kezdete óta szintén a legsúlyosabb a járványhelyzet, naponta több mint 200 az új halálesetek száma. Az év eleje óta több mint ötezren haltak meg a betegségben.