2p

A Demokratikus Koalíció szerint a közműcégeknek anyagi forrásokra lenne szükségük, hogy elkerüljék a rezsiemelést. A Fidesz szerint Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc követel vízdíjemelést.

A vízdíj emelése helyett több pénzt kell adni a közműcégeknek a vízszolgáltatás fenntartására, mert az orbáni infláció miatt a magyar családok már nem viselnek el egy újabb rezsiemelést – mondta a Demokratikus Koalíció (DK) energia- és rezsiügyi árnyékminisztere szombati online sajtótájékoztatóján. Varju László a pártja Facebook-oldalán közvetített tájékoztatóján azt mondta, hogy a „hétszeres rezsiemelés” után már a vízdíjat is drasztikusan megemelné az Orbán-kormány a kiszivárgott információk szerint.

Hozzátette: az Orbán-kormány az elmúlt 13 év alatt szándékosan véreztette ki a vízi közműcégeket, amelyek így nem tudták elvégezni a szükséges felújításokat, karbantartásokat, ezért a víz több mint negyede elszivárog.

A felújítások, karbantartások elmaradása miatt a víz negyede elszivárog. Fotó: Depositphotos
A felújítások, karbantartások elmaradása miatt a víz negyede elszivárog. Fotó: Depositphotos

„A vízszolgáltatás kritikus helyzetét Orbán Viktor újabb rezsiemelése nem oldaná meg, csak tovább fokozná. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata árnyékkormány azonban arra készül, hogy kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, eltörölje a rezsiemelést és biztosítsa a megfizethető vízszolgáltatást minden háztartásban” – hangsúlyozta a politikus.

Fidesz-reakció: Gyurcsány

Napok óta Karácsony Gergely főpolgármester és a Gyurcsány Ferenc vezette „dollárbaloldal” követeli a vízdíjemelést Budapesten, miközben „csődbe vezetik a fővárost” – reagált a Fidesz Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) energia- és rezsiügyi árnyékminiszterének szombati kijelentéseire.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy ha csak a Gyurcsány-párton és a főpolgármesteren múlna, sokkal nagyobb terhek lennének a magyar családok vállán: elvették volna a rezsicsökkentést, hagyták volna elszállni a fogyasztói árakat, újra elvennék a tizenharmadik havi nyugdíjat, árakat és adókat emelnének.

„A Fidesz ezzel szemben kiáll a rezsicsökkentés és a családok támogatása mellett” – hangsúlyozták.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!