<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hasonló érveket használ a kormány a Hajógyári-sziget esetében, mint a Városliget beépítésekor: ők csak a látogatók érdekeit szolgálják és védik. Bármi áron.

Szabó Timea (Párbeszéd) országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére válaszolva a Miniszterelnökség igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy nem kell a kormánytól félteni a Hajógyári-szigetet. A kormány Orbán Balázs államtitkár szerint csak azt szeretné, ha a Hajógyári-sziget népszerűségéhez méltó állapotba kerülne a pihenni vágyók számára.

Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy a lakosság rendezett, jó állapotú, ezáltal még inkább látogatható zöldfelületeket vehessen birtokba az áradásoknak és a klímaváltozás egyéb hatásainak kitett, folyamatosan romló minőségű, elhanyagolt területek helyett. Jelen zöldfelületek feladata az, hogy kiszolgálják nemcsak az óbudaiak, de a máshonnan érkező hazai és külföldi látogatók igényeit is. A kormány célja egyértelmű: úgy tenni a jövő generációiért, hogy az intézkedések már most szolgálhassák a Hajógyári-sziget látogatóit - válaszolta Orbán Balázs arra a kérdésre, hogy mi indokolja a védműrendszer kialakítását a sziget északkeleti részén.

A Népszava írt arról, hogy az óbudai önkormányzat számításai szerint több százmilliárdos projektté hízhatna az Óbudai (Hajógyári)-sziget déli, állam által birtokolt részének beépítése, amelyen milliárdos hasznot kaszálhatna a majdani befektető.

A VIP negyeddé alakított szigeten a szemközti oldal - ahol 5 hektáron 1400 lakás és 10 ezer négyzetméternyi üzlet, vendéglátóhelyiség és iroda épül - egymillió forintos négyzetméteráránál lényegesen többért értékesíthetnék a luxuslakásokat.

Nem akarjuk, hogy az Óbudai-szigeten kis Manhattan épüljön - jelentette ki a Népszavának Kiss László kerületi polgármester.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a gátépítés, illetve bármilyen lakó-kereskedelmi, illetve iroda jellegű hasznosítás ellenkezik a kerület településkép védelmi rendeletével, illetve a terület hatályos építési szabályzatával.

Múlt szerdán élőlánccal tiltakoztak civilek és politikusok a Hajógyári-szigeti Nagyréten a sziget zöldterületének védelmében. Azt kifogásolják, hogy a rozsdaövezetek hasznosításáról szóló törvényre hivatkozva, védműrendszert akar építeni a kormány a Hajógyári-szigeten, ez pedig akár ezer fa kivágásával is járhat.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.