TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 16. 19:15

Hasonló érveket használ a kormány a Hajógyári-sziget esetében, mint a Városliget beépítésekor: ők csak a látogatók érdekeit szolgálják és védik. Bármi áron.

Szabó Timea (Párbeszéd) országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére válaszolva a Miniszterelnökség igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy nem kell a kormánytól félteni a Hajógyári-szigetet. A kormány Orbán Balázs államtitkár szerint csak azt szeretné, ha a Hajógyári-sziget népszerűségéhez méltó állapotba kerülne a pihenni vágyók számára.

Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy a lakosság rendezett, jó állapotú, ezáltal még inkább látogatható zöldfelületeket vehessen birtokba az áradásoknak és a klímaváltozás egyéb hatásainak kitett, folyamatosan romló minőségű, elhanyagolt területek helyett. Jelen zöldfelületek feladata az, hogy kiszolgálják nemcsak az óbudaiak, de a máshonnan érkező hazai és külföldi látogatók igényeit is. A kormány célja egyértelmű: úgy tenni a jövő generációiért, hogy az intézkedések már most szolgálhassák a Hajógyári-sziget látogatóit - válaszolta Orbán Balázs arra a kérdésre, hogy mi indokolja a védműrendszer kialakítását a sziget északkeleti részén.

A Népszava írt arról, hogy az óbudai önkormányzat számításai szerint több százmilliárdos projektté hízhatna az Óbudai (Hajógyári)-sziget déli, állam által birtokolt részének beépítése, amelyen milliárdos hasznot kaszálhatna a majdani befektető.

A VIP negyeddé alakított szigeten a szemközti oldal - ahol 5 hektáron 1400 lakás és 10 ezer négyzetméternyi üzlet, vendéglátóhelyiség és iroda épül - egymillió forintos négyzetméteráránál lényegesen többért értékesíthetnék a luxuslakásokat.

Nem akarjuk, hogy az Óbudai-szigeten kis Manhattan épüljön - jelentette ki a Népszavának Kiss László kerületi polgármester.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a gátépítés, illetve bármilyen lakó-kereskedelmi, illetve iroda jellegű hasznosítás ellenkezik a kerület településkép védelmi rendeletével, illetve a terület hatályos építési szabályzatával.

Múlt szerdán élőlánccal tiltakoztak civilek és politikusok a Hajógyári-szigeti Nagyréten a sziget zöldterületének védelmében. Azt kifogásolják, hogy a rozsdaövezetek hasznosításáról szóló törvényre hivatkozva, védműrendszert akar építeni a kormány a Hajógyári-szigeten, ez pedig akár ezer fa kivágásával is járhat.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 221 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 292 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 623 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.