<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A brit fapados légitársaság jogtalannak tartja a kiszabott bírságot.

Ahogy arról hétfőn lapunk is beszámolt róla, 300 milliós bírságot kapott a Ryanair, közölte Varga Judit. Az igazságügyminiszter Facebook-oldalán számolt be a magyar kormány és a Ryanair vitájának újabb fordulatáról. "Magyarországon a törvények mindenkire vonatkoznak. Az extraprofit-különadó megkerülését vagy áthárítását fogyasztóvédelmi vizsgálattal és bírsággal fogjuk büntetni a továbbiakban is!" - írta Varga Judit.

A légitársaság gyorsan reagált a történtekre, mint jelezték, fel fog lebbezni a Ryanair a magyar fogyasztóvédelem által hétfőn kirótt 300 millió forintos bírság ellen – értesült a Világgazdaság. A fapados légitársaság szerint a büntetés alaptalan, és közölték azt is, hogy akár az uniós bíróságig is hajlandóak elmenni az ügyben.

A társaság arra hivatkozik, hogy az uniós jogszabályok lehetővé teszik a légitársaságoknak, hogy az EU-n belül saját hatáskörben szabják meg a repülőjegyek árát, abba a tagállamok kormánya és fogyasztóvédelmi hatóságai nem szólhatnak bele.