3p

Illusztris emberekkel nőtt a floridai ingatlankeresők köre: a Trump család egyre több tagja vagy ezekben a napokban vett vagy keresett megfelelő hajlékot. Talán nem véletlenül nem túl messze Donald Trump ottani főhadiszállásától.

Florida mindig is kedvelt volt a Trump család körében. A néhány nap múlva dicstelenül távozó elnök Mar-a-Lago-ban (Palm Beach) hozott létre óriási főhadiszállást. Most arról érkeztek hírek, hogy a família egyre több tagja igyekszik ugyanezt megtenni és végleg ott letelepedni, miközben több nagyvállalati vezető is kiakadt azon, amit az elmúlt napokban tett a bukott politikus. Köztük volt egyebek mellett a világ két nagy globális ingatlan ügynöksége, a JLL és a Cusman&Wakefield is.

Szerdán New York város önkormányzata felmondta a Trump Organization-nel (TO) kötött és egyébként áprilisban lejáró szerződéseit. A TO két jégpályát, egy vidámparkot és egy golfközpontot üzemeltetett. A szervezet képviselője, Eric Trump szerint jogtalan volt a lépés és 30 millió dollárral tartozik így az önkormányzat a TO-nak. Közben megindult a második impeachment eljárás is az elnök ellen, erről ebben a cikkben írtunk részletesen.

Korábbi éveiben, még az elnökség kezdete előtt, Donald Trump sok időt töltött New Yorkban, az év nagy részét általában, ám onnan gyakorlatilag kiutálták, sőt jogi eljárások sokaságát indították ellene különféle adózási és pénzügyi szabálytalanságok, állítólagos csalások miatt. Számtalan épületről le is vetették a nevét. 

A New Work Post szerint az ifjabbik Trump, Donald Trump Jr. és barátnője, Kimberley Guilfoyle csinos házakat néznek Jupiter városában. A leköszönő elnök egykori felesége és öt gyermeke is ott él a környéken. Az érdekes nevű település mindössze 20 mérföldre van az elnök Mar-a-Lago-i klubjától Palm Beachen.

A Mar-a-Lago klub a floridai Palm Beachen (forrás: bbc.com)
A Mar-a-Lago klub a floridai Palm Beachen (forrás: bbc.com)

A klubot még 1985-ben vette 8 millió dollárért Donald Trump. Az elmúlt években felesége, Melania átalakításokat rendelt el a 128 szobás birtokon. Még több csillogás lett a vége.

Húzós lett a belépő

A kilencvenes években még csak évi 50 ezer dollárba került a belépés, Trump 2016-os megválasztása után ez felment 200 ezer dollárra. Ezen kívül további évi 14 ezer dollárt kell fizetni tagdíjként, ebből legalább 2000 dollárt étkezésre kell fordítani. Az ingatlanban sok exkluzív szoba, terem és más külső és belső terem és terület áll rendelkezésre, amit gyakran adnak ki különféle rendezvényekre, s ebből is szép summa érkezik Trumpékhoz.

Pár napja az újságok arra is figyelmesek lettek, hogy Tiffany Trump lakások után kutat Miamiban. Tiffany nemrégiben fejezte be jogi tanulmányait és most társasházi lakást vagy önálló családi házat keresgél barátjával, Michael Boulos-szal. Egyes források szerint hamarosan beleveti magát az üzleti életbe és aktív szerepet játszik a Trump-birodalom további működtetésében.

Az elnök lánya, Ivanka és férje, Jared Kushner szintén érdeklődést mutat a „Napfény állam” iránt, ezt jelzi, hogy tavaly decemberben - tehát már bőven az elnökválasztás után - csekély 32 millió dollárért megvettek egy telket az egyik szigorúan őrzött szigeten (Indian Creek) Miami körzetében. A területet a milliárdosok bunkerének is nevezik. A múlt héten többen láttak egy hatalmas költöztető kamiont a washingtoni házuk előtt – írt a businessinsider című üzleti portál.

Floridában egyelőre biztonságban lehetnek a Trump család tagjai. Megfelelő ingatlant is bőven találni, ráadásul az új vagy felújított házak, társasházi lakások értéke folyamatosan növekszik, ezekről ebben a cikkben részletesen írtunk.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!