<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Egy friss kormányrendelet szerint ugyanis a kormány nem fizet az augusztus 27-ére tolt tűzijáték megtartásához szükséges fővárosi közterületek használatáért. 

Folytatódik az augusztus 20. megünneplése körüli mizéria. A várható kedvezőtlen időjárási körülmények miatt előbb a légiparádét fújták le, majd a hagyományosan 20-án este 9 órakor megrendezett tűzijátékot tolták el egy héttel, 27-ére. Később kiderült, hogy utóbbit talán mégis meg lehetett volna rendezni, hiszen az esőfelhők elvonultak és a széljárás sem volt annyira vészes, aminek aztán súlyos személyi következményei lettek: Palkovics László technológiai és ipari miniszter kirúgta az Országos Meteorológiai Szolgálat vezetőit.

A fentieknél jóval kevesebb figyelmet kapott, hogy az extremitása miatt tavaly nagy port felvert gigafelvonulás az idén elmaradt, noha azt betervezték - ezt lapunk szúrta ki.

A tűzijáték tehát augusztus 27-én meglesz - hacsak nem szól közbe megint az időjárás. Ez csak napok múlva derül ki, ám a kormány addig is szolgáltat beszédtémát. Azzal, hogy tegnap úgy határozott, a veszélyhelyzetre tekintettel a tűzijáték megtartásához ingyen használhatók a közterületek.

Vagyis, az Orbán-kormány egyetlen fillért sem fizet az anyagi javakban amúgy sem dúskáló Budapestnek azért, hogy a főváros területén egy félórás tűzijátékot rendez.

Egészen pontosan a friss Magyar Közlönyben megjelent rendelet így szól:

„Ha a közterület használatára […] hivatalos állami ünnep méltó megtartásával összefüggésben kerül sor, az állami ünnep – az előkészítést és a lebonyolítást is magában foglaló – megtartásával kapcsolatos közfeladat ellátására kijelölt szervezet az állam, illetve a fővárosi vagy a fővárosi kerületi önkormányzat tulajdonában álló […] közterületeket – a 2022. augusztus 26. és a 2022. szeptember 1. napja közötti időszakra is – díjmentesen használhatja.”

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.