2020. június 25. 08:55

Még az idei tavaszi ülésszak alatt bemegy a parlamenthez a kormány módosító javaslata.

A kormány döntött: a visszaélések elkerülése érdekében, megfogadva a vállalkozói kamarák javaslatait módosítani fogják a kisadózó vállalkozások tételes adóját - jelentette be a mai Kormányinfón Gulyás Gergely miniszter.

A javaslat arról szól, hogy az ugyanazon megbízótól származó, 3 millió forintot meghaladó összeget a fix havi katán túl 40 százalékos különadóval sújtják. (Jelenleg évi 12 millió forint felett lép be a különadó.)

Fotó: MTI Fotó: MTI

A kormány szerint ezzel visszaszorítható az a gyakorlat, hogy a munkaadók vállalkozásba kényszerítsék a dolgozókat, akiket valójában munkaviszonynak megfelelő módon foglalkoztatnak. Gulyás Gergely szerint több tízezer embert érint ez a problema.

A módosítást még az idei tavaszi ülésszakon benyújtják a parlamenthez, a 2021-es költségvetést megalapozó törvényjavaslathoz.

A Kormányinfón elhangzott továbbá, hogy továbbra is járványhelyzet van Magyarországon, de jó hír, hogy hétvégére 900 fő alá csökkenhet az aktív fertőzöttek száma. Ugyanakkor a világból aggasztó hírek érkeznek, rosszul alakul a járványhelyzet, de szerencsére a térségünkben jobb a helyzet. A biztonság miatt maradnak az eddigi járvanyügyi intézkedések, rendezvényekre vonatkozóak is. Július közepén hoz megalapozott döntést a kormány a Szent István-napi ünnepségek megrendezéséről - közölte a miniszter.

A gazdaság újraindítása érdekében létrehozták a Gazdaságvédelmi Operatív Törzset - erősítette meg a tegnapi bejelentést Gulyás Gergely. Eddig 120-130 ezer ember veszthette el állását a koronavírus miatt a kormány szerint.

Szintén elhangzott, hogy a csecsemőgondozási díj a korábbi bruttó fizetés 100 százalékára nő az eddigi 70 százalékról.

Újságírói kérdésre Gulyás Gergely azt mondta, hogy a kormány nem ért egyet a fővárosi ingyenes parkolás megszüntetésével, a díjak emelésével. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360 és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Az Erste Bank személyi kölcsöne 32 229 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 721 forint a havi törlesztőrészlet. A Cetelemnél az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 513 Ft, míg a Raiffeisen Banknál 28 410 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 35 631 Ft. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.