<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
		


		
		

Még az idei tavaszi ülésszak alatt bemegy a parlamenthez a kormány módosító javaslata.

A kormány döntött: a visszaélések elkerülése érdekében, megfogadva a vállalkozói kamarák javaslatait módosítani fogják a kisadózó vállalkozások tételes adóját - jelentette be a mai Kormányinfón Gulyás Gergely miniszter.

A javaslat arról szól, hogy az ugyanazon megbízótól származó, 3 millió forintot meghaladó összeget a fix havi katán túl 40 százalékos különadóval sújtják. (Jelenleg évi 12 millió forint felett lép be a különadó.)

Fotó: MTIFotó: MTI

A kormány szerint ezzel visszaszorítható az a gyakorlat, hogy a munkaadók vállalkozásba kényszerítsék a dolgozókat, akiket valójában munkaviszonynak megfelelő módon foglalkoztatnak. Gulyás Gergely szerint több tízezer embert érint ez a problema.

A módosítást még az idei tavaszi ülésszakon benyújtják a parlamenthez, a 2021-es költségvetést megalapozó törvényjavaslathoz.

A Kormányinfón elhangzott továbbá, hogy továbbra is járványhelyzet van Magyarországon, de jó hír, hogy hétvégére 900 fő alá csökkenhet az aktív fertőzöttek száma. Ugyanakkor a világból aggasztó hírek érkeznek, rosszul alakul a járványhelyzet, de szerencsére a térségünkben jobb a helyzet. A biztonság miatt maradnak az eddigi járvanyügyi intézkedések, rendezvényekre vonatkozóak is. Július közepén hoz megalapozott döntést a kormány a Szent István-napi ünnepségek megrendezéséről - közölte a miniszter.

A gazdaság újraindítása érdekében létrehozták a Gazdaságvédelmi Operatív Törzset - erősítette meg a tegnapi bejelentést Gulyás Gergely. Eddig 120-130 ezer ember veszthette el állását a koronavírus miatt a kormány szerint.

Szintén elhangzott, hogy a csecsemőgondozási díj a korábbi bruttó fizetés 100 százalékára nő az eddigi 70 százalékról.

Újságírói kérdésre Gulyás Gergely azt mondta, hogy a kormány nem ért egyet a fővárosi ingyenes parkolás megszüntetésével, a díjak emelésével. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.