2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Még az idei tavaszi ülésszak alatt bemegy a parlamenthez a kormány módosító javaslata.

A kormány döntött: a visszaélések elkerülése érdekében, megfogadva a vállalkozói kamarák javaslatait módosítani fogják a kisadózó vállalkozások tételes adóját - jelentette be a mai Kormányinfón Gulyás Gergely miniszter.

A javaslat arról szól, hogy az ugyanazon megbízótól származó, 3 millió forintot meghaladó összeget a fix havi katán túl 40 százalékos különadóval sújtják. (Jelenleg évi 12 millió forint felett lép be a különadó.)

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A kormány szerint ezzel visszaszorítható az a gyakorlat, hogy a munkaadók vállalkozásba kényszerítsék a dolgozókat, akiket valójában munkaviszonynak megfelelő módon foglalkoztatnak. Gulyás Gergely szerint több tízezer embert érint ez a problema.

A módosítást még az idei tavaszi ülésszakon benyújtják a parlamenthez, a 2021-es költségvetést megalapozó törvényjavaslathoz.

A Kormányinfón elhangzott továbbá, hogy továbbra is járványhelyzet van Magyarországon, de jó hír, hogy hétvégére 900 fő alá csökkenhet az aktív fertőzöttek száma. Ugyanakkor a világból aggasztó hírek érkeznek, rosszul alakul a járványhelyzet, de szerencsére a térségünkben jobb a helyzet. A biztonság miatt maradnak az eddigi járvanyügyi intézkedések, rendezvényekre vonatkozóak is. Július közepén hoz megalapozott döntést a kormány a Szent István-napi ünnepségek megrendezéséről - közölte a miniszter.

A gazdaság újraindítása érdekében létrehozták a Gazdaságvédelmi Operatív Törzset - erősítette meg a tegnapi bejelentést Gulyás Gergely. Eddig 120-130 ezer ember veszthette el állását a koronavírus miatt a kormány szerint.

Szintén elhangzott, hogy a csecsemőgondozási díj a korábbi bruttó fizetés 100 százalékára nő az eddigi 70 százalékról.

Újságírói kérdésre Gulyás Gergely azt mondta, hogy a kormány nem ért egyet a fővárosi ingyenes parkolás megszüntetésével, a díjak emelésével. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!