Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A béremelésre elektronikus utalványrendszert alakíthatna ki az állam - mondta az Állami Számvevőszék elnöke, Domokos László a Világgazdaságnak.

Volna olyan módszer az állami munkavállalók juttatásainak emelésére, ami úgy tenné versenyképesebbé a különféle közszférabeli munkahelyeket, hogy közben segíthetne az állami, önkormányzati cégeken, a gazdaságon és az államkasszán is – mondta Domokos László a Világgazdaságnak.

A Domokos által felvetett utalványrendszer lényege, hogy a közszféra dolgozói – illetményük hagyományos megemelése mellett – jövedelmük egy részét utalvány formájában kapnák meg, amelyet csak bizonyos célokra lehetne felhasználni. Ilyen cél lehet az egészségügyi ellátás, az oktatás-képzés vagy a többéves megtakarítás. Fontos elem lenne, hogy az utalvánnyal csak bejegyzett, minősített vállalkozások szolgáltatásait lehetne igénybe venni, köztük nagy számban szerepelhetnének állami és önkormányzati fenntartású szervezetek.

Domokos László, az ÁSZ elnöke (Fotó: MTI)Domokos László, az ÁSZ elnöke (Fotó: MTI)

A rendszer előnyének nevezte, hogy ezzel plusz pénzek kerülhetnének az egészségügybe, az oktatás különböző szervezeteihez és a megtakarítások is növekedhetnének. Az sem mellékes, hogy így az állami, önkormányzati cégek egy része rendszeres megrendeléshez jutna. A munkavállalók számára pedig azért lenne előnyös, mert a bejegyzett vállalkozások között verseny alakulna ki, aminek köszönhetően valószínűleg emelkedne a szolgáltatás színvonala is.

Domokos hozzátette: az utalvány kifejezés nem a legszerencsésebb ebben az esetben, mivel nem papíralapú megoldásról lenne szó, hanem egy elektronikusan üzemeltetett rendszerről.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.