3p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
mfor.hu

Megvannak a tervek a reptéri vasútra, uniós pénzből építik meg, de jó néhány évet igénybe fog venni a beruházás - mondta az államtitkár.

Lemondani nem mondtunk le, de van néhány feladat, nem kis tételek pénzügyileg, amelyek megelőzik (a 4-es metró kivezetését Zuglóig, illetve Újpalotáig) - mondta Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, aki a Pesti Srácok szerkesztőségében tett látogatást.

Hamarabb lesz meg a reptéri vasút, mint a metróvonal ÚjpalotáigHamarabb lesz meg a reptéri vasút, mint a metróvonal Újpalotáig

Kormányzati álláspontként ismertette, hogy Budapest és agglomerációja tekintetében a következő öt-tíz év fő fejlesztési területe a kötött pálya, és azon belül is a vasút lesz. A vasút mellett nagyon nagy lehetőséget lát a HÉV-vonalak felújításában, amely szerinte minőségi változást hozna Budapest közlekedésében.

Megemlítette, hogy a déli az egyetlen HÉV-reláció, amelynek nincs metrókapcsolata. A tervek szerint a déli HÉV-et mélyvezetésben bevezetik a Kálvin térig, majd egy hosszabb távon megvalósítható projekt részeként megteremtik az összeköttetést az északi HÉV-vonallal, amelyik jelenleg a Batthyányi térig fut be. Ezzel valósulna meg a szentendrei és a déli HÉV-hálózat teljes összeköttetése, amit ötös metró néven szoktak emlegetni.

Fürjes arról is beszélt, hogy már 2018-ban döntött arról a kormány, hogy a 2021-2027-es ciklus uniós forrásai állnak majd rendelkezésre  a közlekedési beruházásokra. Az államtitkár szerint komoly összegeket lehet majd erre fordítani.

A beszélgetésben - amelyen részt vett Vitézy Dávid közlekedési szakember, a BKK korábbi vezére, aki Fürjes munkáját segíti jelenleg - szóva került a négyes metró is, amelyről Vitézy azt mondta, hogy az a szocialista korszak - lakóteleptől lakótelepig tartó - mélymetró gondolatiságán alapult. Amikor azt a hetvenes években kitalálták, még érthető volt, de a megvalósítás időszakában már más volt a helyzet: időközben sokan költöztek ki az agglomerációba, így Budapest közlekedési problémái az elmúlt 10-20 évben már a városhatáron kívülről erednek. Vitézy egyébként történelmi bűnnek nevezte a villamospályák - modernizációval magyarázott - felszámolását a hetvenes években.

A Ferihegyi vasútról az a szakmai álláspont alakult ki Fürjes és Vitézy között, hogy a Monor felől beérkező 100a vasútvonalból kellene elágaztatni egy reptéri vonalat, majd a Nyugati és a Keleti (pályaudvarok) felé vezetni tovább a vonalat. Ehhez megvannak a tervek, építési engedélyek, és uniós pénzekből tervezik ezt is megvalósítani. Nyilván jó néhány év lesz a megvalósítás - tette hozzá az államtitkár, aki bízik abban, hogy a reptér külföldi menedzsmentje és tulajdonosai sem gördítenek akadályt a fejlesztés elé.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.