<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Márki-Zay Péter, az egyesült ellenzék miniszterelnökjelöltje és Steinmetz Ádám olimpiai bajnok közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy kormányváltás esetén milyen változásokra számíthatunk a sport területén. Stadionstop lesz és tornaterem-építés kezdődik.

 

Az ellenzéki árnyékkormány sportügyekért felelős kabinetfőnöke, Steinmetz Ádám bejelentette, hogy összeférhetetlen lesz politikusoknak sportegyesületeket vezetni. A sportirányítást vissza kell adni a szakembereknek - hangsúlyozta. Emellett stadionstopot vezetnek be. Az eddig megépült intézményi hálózat fenntarthatatlan, ami hatalmas költségeket jelent majd az új kormánynak. Olyan stadionok épültek, amelyeknél nem figyeltek az üzemeltetési költségekre, nem figyeltek a környezetvédelmi szempontokra, a megújuló energiára. Az igényekhez képest a stadionok túlméretezettek.

Tornatermek épülnek majd. Fotó: FacebookTornatermek épülnek majd. Fotó: Facebook

Teljes mértékben támogatják a mindennapos testnevelés fideszes ötletét, ehhez képest nem értik, hogyan lehetséges, hogy 2012-ben több tornaterem volt, mint most. A stadionstop mellett párhuzamosan bevezetik tehát a tornaterem-rajtot, ami azt jelenti, hogy ilyen létesítmények építését kezdik meg. Ez teljesen egybevág stratégiájukkal, ami szerint a sportot az egészségügy szolgálatába kívánják állítani. Magyarországon az egyik vezető halálok a szív- és érrendszeri betegségek, ami mögött a mozgáshiány áll. Kiemelt támogatásra számíthatnak a fogyatékosok és a hátrányos helyzetű gyerekek.

A versenysport finanszírozását átláthatóvá és versenyalapúvá teszik. A jövőben nem kívánnak külföldi sportolókat magyar adófizetői pénzből támogatni, ami a labdarúgásban jellemző, és ami a magyar tehetségektől veszi el a pénzt. Nem szántják be a TAO-t, mert jelenleg ez a pénzügyi forma lélegeztetőgépként működik, de a rablásfaktort kiveszik a rendszerből. A GDP-arányos finanszírozás meg kell, hogy haladja az EU-átlagot a sport területén – mondta Steinmetz Ádám.

Márki-Zay Péter miniszterelnökjelölt tisztességesebb és okosabb rendszert ígért a sportban. A leghatározottabban elutasítja az eszéki stadionépítést, ahol 0,91 százaléknyi magyar él. Gúnyosan megjegyezte, a helyi klub elnöke, nyilván véletlenül, Mészáros Lőrinc. Orbán felcsúti stadionépítését pedig Ceaușescu módszeréhez hasonlította.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.