<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Hat hónapos kortól lehet beadni a kínai Sinovac vakcinát Hongkongban, miután több kisgyerek is megfertőződött a SARS-CoV-2 vírussal - jelentette be kedden a helyi kormányzat.

Eddig 3 éves kortól volt beadható ez az oltóanyag a városban.

"A közelmúltban több kisgyermek is megfertőződött a vírus új variánsával. Nagy aggodalomra ad okot a súlyos megbetegedések és halálesetek száma" - indokolta nyilatkozatában a kormány a döntést az alsó korhatár leszállításáról, írja az MTI.

Hat hónapos kortól. Fotó: DepositphotosHat hónapos kortól. Fotó: Depositphotos

A hongkongi vezetés közölte, hogy ezen felül tárgyalásokat folytat a kínai Fosun céggel, amely a német BioNtech vakcináját szállítja, hogy a későbbiekben megvásárolhassa a gyermekeknek szánt vakcinát, amely 5 éves kortól adható.

Hongkong több mint 7 millió lakosának mintegy 90 százaléka a második oltást és körülbelül 67 százaléka már a harmadik oltást is felvette. Az 50 év felettieknek pedig a negyedik dózist is ajánlják.

A városban több mint 1,3 millió Covid-19-es megbetegedésről és 9500 halálesetről számoltak be a világjárvány kezdete óta. A legtöbben februárban és márciusban haltak meg, a gyorsan terjedő omikron variáns miatt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.