2p

A GKI vezérigazgatója állt elő egy sajnos hihető elmélettel. Az inflációról is van egy rossz híre.

Molnár László, a GKI Gazdaságkutató Zrt. (GKI) vezérigazgatója a Szabad Európa podcastjában beszélgetett több aktuális kérdésről is.

Elmondta, hogy Varga Mihállyal ellentétben ő nem lát a magyar költségvetés és az amerikai elnökválasztás között összefüggést. Beszélt arról is, hogy a költségvetést tudatosan rosszul tervezték, politikai elvárások miatt tartották fenn a növekedési prognózist. Megszorítások pedig lesznek.

Az inflációról szólva rámutatott, bár Nagy Márton szerint "összeomlott" az infláció, valójában továbbra is emelkednek az árak, és ha a bázishatást is figyelembe vesszük, inkább 4,5 százalék körül lehet az infláció, a hivatalos 3,6 százalék helyett.

A Budapest Airport megvételéről Molnár László kijelentette:

"ennek a beruházásnak semmi értelme",

ugyanis jelentős állami kiadás mellett nulla érdemi bevételt hoz. Azt is elgondolkodtatónak tartja,

vajon nem arról szól-e a történet, hogy meg kell építeni a C terminált, amelyet nem egy valódi piacgazdasági vállalkozó, hanem egy NER-hez közeli építőipari cég tesz majd meg két-háromszoros áron.

A GKI vezérigazgatója szerint a versenytörvény tervezett módosítása el fog bukni az európai bíróság előtt, de évekig elhúzódhat az ügy, a törvényjavaslat viszont segíthet bekebelezni a NER-közeli vállalkozók által kiszemelt cégeket.

A teljes beszélgetést itt is meghallgathatja:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!