2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az eddiginél jóval magasabb fizetési plafont állapít meg a minisztériumoknál és más kormányzati igazgatási szerveknél dolgozó vezetőknek egy, a kormány honlapjára felkerült friss kormányrendelet-tervezet

A javaslat szerint jobban járnának a minisztériumi tanácsosok, főtanácsosok, osztályvezetők és főosztályvezetők, mivel 33-66 százalékkal is nőhet a nekik adható legmagasabb bér – írja a hvg.hu.

Az alábbi minisztériumi munkakörökben így nőnek a fizetési felsőhatárok, az első számsor a jelenlegi felsőhatár, a második a tervezett:

  • vezető-kormánytanácsos 650 ezer, illetve 1 millió forint,
  • kormány-főtanácsos 750 ezer, illetve 1 millió 250 ezer forint,
  • vezető-kormányfőtanácsos 1 millió 500 ezer, illetve 1 millió 800 ezer forint,
  • osztályvezető 1 millió 400 ezer, illetve 1 millió 600 ezer forint,
  • főosztályvezető 1 millió 500 ezer, 2 millió forint.

A rendelettervezet indokolása szerint az egyes vezetői beosztásokhoz tartozó bérsávok felfelé módosítására azért van szükség, mert a hatályos törvény szerinti “illetménytáblák a 2019. január 1-jei hatálybalépésük óta nem változtak, indokolt az illetménysávok felső határának megemelése.” Mindez azonban nem jelent automatikus emelést.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!