<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán posztolta ki, hogy fixálódott az önkormányzatok támogatása, amit az Egészséges Budapestért Programban kapnak. 

"Megszületett a kormányhatározat a fővárosnak járó egészségügyi támogatásról" - írja a főpolgármester Facebook-oldalán. 

Hozzáteszi: "Kiharcoltuk, hogy a budapestiek végre megkaphassák azt a színvonalas egészségügyi alapellátást, amelyet megérdemelnek. Ebből a támogatásból a kerületekkel közösen évente 10 milliárdot, 5 év alatt összesen 50 milliárd forintot fordíthatunk daganatos betegségek gyors diagnosztizálására, CT- és MR-vizsgálatokra, orvosi rendelők korszerűsítésére, új orvosi eszközök beszerzésére."

Ennyit kapnak idén a budapesti önkormányzatok. Fotó: Fővárosi Polgármesteri HivatalEnnyit kapnak idén a budapesti önkormányzatok. Fotó: Fővárosi Polgármesteri Hivatal

Karácsony Gergely az oldalára feltöltött kép mellé azt is írta, hogy érdekes módon senkinek nem jutott eszébe a Fővárosnál, hogy megnézze, a polgármester melyik pártnak a tagja, mielőtt még odaítélte volna az összeget.

Korábban részletesen foglalkoztunk azzal, hogy a jövő évi költségvetés jóval kevesebbet szán az EBP-re, mint 2021-ben. Itt írtunk arról is, hogy a II., III. és XV. kerületektől összesen 10 milliárd forintot vontak el hirtelen, aminek következtében sok egészségügyi fejlesztés elmarad. Ugyanakkor a XII. és a XVII. kerületekben 8,8 milliárd forinttal megnövelték a támogatásokat.

Novák Katalin pár nappal ezelőtt szintén közösségi oldalán posztolt arról, hogy plusz 10 millliárd forinttal támogatják az EBP-programot, tehát ezek szerint nem a terven felül kapott a főváros pénzt, hanem a korábbi ígéreteknek megfelelően fixálták a betervezett összeget.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.