<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szeptember 11-13. között a Honvédkórház, rendes nevén a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának teljes központi telephelye leáll. A leállás időpontja nem véletlen, épp egybeesik egy nagyszabású eseménnyel.

Szeptember 11. 20 órától szeptember 13. 06 óráig a Honvédkórház, rendes nevén a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának teljes központi telephelye leáll, ami a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) határozatából derül ki – tudósít a hírről Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő Facebook-posztjában.

Szeptember 11. estétől szeptember 13. reggelig a Honvédkórház nem fogad betegeket. Fotó: wikipediaSzeptember 11. estétől szeptember 13. reggelig a Honvédkórház nem fogad betegeket. Fotó: wikipedia

Egyes osztályok leállásáról az elmúlt hetekben is lehetett már hallani, például a zalaegerszegi kórház traumatológiai osztályának összemlásáról, vagy legutóbb az Uzsoki Kórház sürgősségi osztályának ellehetetlenüléséről (amiről szintén Kunetztől értesülhetett a nyilvánosság először). De ilyen mértékű leállás még nem történt, ami egész intézményt érintene.

„Ez a leállás szinte minden olyan betegséget érint, ami a sürgősség kategóriájába esik. A betegátirányítás pikantériája, hogy olyan intézmények sürgősségi ellátására is támaszkodik, amelyek éppen most dőltek össze, igaz remélhetőleg csak szeptemberig” – írja a szakértő.

A leállásról a határozat szerint nem a Honvédkórház döntött, hiszen az EMMI tájékoztatta az NNK-t erről. Talán nem meglepő, hogy erre - valószínűleg - pont az ekkorra időzített 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséje miatt kerülhet sor, hiszen ezt maga Ferenc pápa fogja celebrálni, amit Kunetz szerint nem merték a határozat indokolásába beleírni.

Tehát a Honvédkórház a lakosság ellátása helyett ebben az időben a zarándokok és turisták ellátására fog átállni, amire szükség is lehet, tekintve a látogatók átlagéletkorát.

hirdetés

Ahogyan a Budapesten és Pest megyében élőknek is szüksége lenne akut, sürgősségi ellátásra, amit a kijelölt kórházak nem biztos, hogy képesek lesznek átvállalni.

„A megoldást a Kiskunhalasi 150 ágyas mobilkórház jelenthetné. amelyből a kormányfő szerint egyszerre akár nyolcat-tízet is meg lehet építeni, ha nagyon akarjuk” – mondja a szakértő, hozzátéve, hogy ehhez persze személyzet is kellene, amit éppen ez a kormány üldöz el a pályáról oly vehemensen.

Az NNK-határozatban ki is jelöli az intézményeket, amelyek kötelesek a Honvédkórház kieső betegforgalmát ellátni, ugyanakkor indoklásként semmilyen háttérinformációt nem közöl az érintettekkel. 

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.