<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Döme Zsuzsannát és Kovács Gergelyt rendőrautókba tuszkolva szállították el a tegnap esti, a kata átalakítása elleni tüntetésről.

Miután tegnap este a Momentum által meghirdetett, a kata radikális átalakítása - gyakorlatilag megszüntetése - elleni tüntetés a Kossuth téren véget ért, az összegyűlt tüntetők egy része előbb a Nyugatihoz vonult. Ezután több felé szakadt a tömeg: az Octogonnál, a Blaha Lujza téren és a Fidesz Lendvay utcai székházánál is kialakultak a forgalmat is akadályozó spontán csoportosulások, majd a tüntetők a Várba, a Karmelita kolostorhoz vonultak, ahol rendőrsorfallal néztek szembe.

A tüntetéssorozat végül az éjszaka ért véget, a rendőrség több embert is előállított az események során, de alapvetően végig békés mederben maradt a tiltakozás.

Az előállítottak között van Döme Zsuzsanna és Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt két társelnöke is, akiket a Telex híre szerint az Erzsébet hídnál, kicsivel éjfél után bilincseltek meg és vittek el a rendőrök.

" Az Erzsébet hídon 2022. július 14-én 0 óra 30 perc körül néhányan a rendőrök többszöri felszólítása ellenére újra visszamentek az úttestre. Őrizetbe vétel nem történt, két embert szabálysértés tovább folytatása miatt állítottak elő. Az egyiküknél kábítószergyanús anyagot találtak, melyből a férfi saját elmondása szerint fogyasztott, emiatt büntetőeljárás is indult vele szemben"

- válaszolta a BRFK a lap megkeresésére.

Az esetről egy videó is készült, amelyen Döme Zsuzsanna előállításának körülményei láthatók, őt a rendőrök a Kovács elleni "intézkedés zavarása" miatt fogják le.

Frissítés: Döme Zsuzsanna, ferencvárosi alpolgármestert kiengedték a fogdából.