<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Döme Zsuzsannát és Kovács Gergelyt rendőrautókba tuszkolva szállították el a tegnap esti, a kata átalakítása elleni tüntetésről.

Miután tegnap este a Momentum által meghirdetett, a kata radikális átalakítása - gyakorlatilag megszüntetése - elleni tüntetés a Kossuth téren véget ért, az összegyűlt tüntetők egy része előbb a Nyugatihoz vonult. Ezután több felé szakadt a tömeg: az Octogonnál, a Blaha Lujza téren és a Fidesz Lendvay utcai székházánál is kialakultak a forgalmat is akadályozó spontán csoportosulások, majd a tüntetők a Várba, a Karmelita kolostorhoz vonultak, ahol rendőrsorfallal néztek szembe.

A tüntetéssorozat végül az éjszaka ért véget, a rendőrség több embert is előállított az események során, de alapvetően végig békés mederben maradt a tiltakozás.

Az előállítottak között van Döme Zsuzsanna és Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt két társelnöke is, akiket a Telex híre szerint az Erzsébet hídnál, kicsivel éjfél után bilincseltek meg és vittek el a rendőrök.

" Az Erzsébet hídon 2022. július 14-én 0 óra 30 perc körül néhányan a rendőrök többszöri felszólítása ellenére újra visszamentek az úttestre. Őrizetbe vétel nem történt, két embert szabálysértés tovább folytatása miatt állítottak elő. Az egyiküknél kábítószergyanús anyagot találtak, melyből a férfi saját elmondása szerint fogyasztott, emiatt büntetőeljárás is indult vele szemben"

- válaszolta a BRFK a lap megkeresésére.

Az esetről egy videó is készült, amelyen Döme Zsuzsanna előállításának körülményei láthatók, őt a rendőrök a Kovács elleni "intézkedés zavarása" miatt fogják le.

Frissítés: Döme Zsuzsanna, ferencvárosi alpolgármestert kiengedték a fogdából. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.