2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Döme Zsuzsannát és Kovács Gergelyt rendőrautókba tuszkolva szállították el a tegnap esti, a kata átalakítása elleni tüntetésről.

Miután tegnap este a Momentum által meghirdetett, a kata radikális átalakítása - gyakorlatilag megszüntetése - elleni tüntetés a Kossuth téren véget ért, az összegyűlt tüntetők egy része előbb a Nyugatihoz vonult. Ezután több felé szakadt a tömeg: az Octogonnál, a Blaha Lujza téren és a Fidesz Lendvay utcai székházánál is kialakultak a forgalmat is akadályozó spontán csoportosulások, majd a tüntetők a Várba, a Karmelita kolostorhoz vonultak, ahol rendőrsorfallal néztek szembe.

A tüntetéssorozat végül az éjszaka ért véget, a rendőrség több embert is előállított az események során, de alapvetően végig békés mederben maradt a tiltakozás.

Az előállítottak között van Döme Zsuzsanna és Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt két társelnöke is, akiket a Telex híre szerint az Erzsébet hídnál, kicsivel éjfél után bilincseltek meg és vittek el a rendőrök.

" Az Erzsébet hídon 2022. július 14-én 0 óra 30 perc körül néhányan a rendőrök többszöri felszólítása ellenére újra visszamentek az úttestre. Őrizetbe vétel nem történt, két embert szabálysértés tovább folytatása miatt állítottak elő. Az egyiküknél kábítószergyanús anyagot találtak, melyből a férfi saját elmondása szerint fogyasztott, emiatt büntetőeljárás is indult vele szemben"

- válaszolta a BRFK a lap megkeresésére.

Az esetről egy videó is készült, amelyen Döme Zsuzsanna előállításának körülményei láthatók, őt a rendőrök a Kovács elleni "intézkedés zavarása" miatt fogják le.

Frissítés: Döme Zsuzsanna, ferencvárosi alpolgármestert kiengedték a fogdából. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!