2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Tegnap 11.42 óta most frissült a www.koronavirus.gov.hu oldala, ezek szerint újabb két fertőzöttet regisztráltak. 

Tegnap hét fertőzöttről számolt be az Operatív Törzs a szokásos 14 órás tájékoztatón, ma viszont már kilencet mutat a kormány koronavírusról beszámoló honlapján a számláló. A karanténban továbbra is 367 embert tartanak, 362 mintavétel történt mindezidáig. A Szent László Kórházban járványügyi zárlat alatt álló iráni SE hallgatónál és egy magyar nőnél -  az idős magyar férfi beteg 74 éves feleségénél  - diagnosztizáltak új koronavírus-fertőzést.

Kilenc fertőzött hétfő reggelre. Fotó: depositphotos.com
Kilenc fertőzött hétfő reggelre. Fotó: depositphotos.com

 

A világra kitekintve 110 340 fertőzött van, 61 977 gyógyult, 3825 elhunytról szólnak a hírek.

Mindketten a már korábban új koronavírus pozitív betegekhez kapcsolódó járványügyi kontaktus kutatás során kerültek a népegészségügyi hatóság látókörébe. Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás. A népegészségügyi hatóság kikérdezi őket is, ahogy minden egyes fertőzöttet, hogy az elmúlt két hétben hol és kikkel álltak szoros kapcsolatban. Velük együtt hazánkban eddig 9 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 5 iráni, 1 brit, és 3 magyar állampolgár (egy 70 éves beteg férfi és a felesége, továbbá a brit állampolgárságú beteg magyar felesége).

Vasárnap este egyébként látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!