Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Újabb intézkedéseket hozott az Operatív Törzs - ezeket vasárnap délutáni sajtótájékoztatón ismertették. 

Mivel a koronavírussal fertőzöttek száma tovább emelkedett, az Operatív Törzs újabb intézkedésekről döntött - jelentette be Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központ vezetője. Március 9-étől 0 órától a Milánó és 100 kilométeres körzetéből sem Budapest, sem Debrecen nem fogad repülőket, hétfőn 12 órától Trevisoból sem fogadunk majd repülőket. Az operatív törzs döntése értelmében a kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalmat vezethetnek be, főleg azért, mert a vírus főként az idős emberekre veszélyes.

(Fotó: depositphotos.com)(Fotó: depositphotos.com)

Felhívták az iskolák figyelmét arra, hogy az osztálykirándulásokat halasszák el, az egészségügyi dolgozóktól pedig azt kérik, hogy szintén mondják le a külföldi utazásaikat. Egyrészt a saját és környezetük egészségének védelme érdekében, másrészt az egészségügyi ellátás biztonsága érdekében.

7 fertőzött személyt tartanak nyilván itthon, öt külföldi, két magyar állampolgárról van szó. Minden fertőzött beteg esetén zajlik a járványügyi ellátás és a kontaktkutatás.

Szombaton rendőri intézkedésre is szükség volt. A VIII. kerületben két iráni nem akart vizsgálatra menni, majd a rendőrök meggyőzték őket, így önként bevonultak. Lakatos elmondása szerint az irániak nem működnek együtt, így rendőröket kellett hívni azért, hogy ne bántalmazzák az ápolókat, orvosokat, és ne hagyják el a kórházat.

Menczer Tamás, a Külügyminisztérium államtitkára elmondta: ha valaki külföldre utazna, számolnia kell azzal, hogy adott esetben az ottani hatóságok karantént rendelhetnek el. Éppen ezért különösen fontos most, hogy utazás előtt a konzuli szolgálaton regisztráljon, ezen keresztül kaphat konzuli védelmet és segítséget, ha baj történne.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.