2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Ez a tegnapi Magyar Közlönyből derül ki.

Szentkirályi Alexanadra a hazai kommunikációért felel majd kormánybiztosként 2022. január 1-től.
Ennek keretében tájékoztatja a hazai tömegkommunikációs szerveket és a hírügynökségeket a kormány tevékenységéről, kapcsolatot tart a hazai újságírókkal és szerkesztőségekkel, gondoskodik a kormány tagjai és az államtitkárok nyilvános sajtóeseményeinek és sajtótájékoztatóinak előkészítéséről, előkészíti és megszervezi a kormányzati döntésekkel kapcsolatos hazai sajtótájékoztatókat, illetve gondoskodik a közösségi médiában történő kormányzati kapcsolattartásról, olvasható a Magyar Közlönyben.

Szentkirályi Alexandra (Fotó: MTI)
Szentkirályi Alexandra (Fotó: MTI)

A kormánybiztost tevékenységének ellátásában a Miniszterelnöki Kabinetirodán működő titkárság segíti, tevékenységét pedig a miniszterelnök kabinetfőnöke irányítja.

Szentkirályi Alexandra 1987-ben született Budapesten. Jogi diplomáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán szerezte.

2010 és 2014 között a Fővárosi Közgyűlés képviselője, 2014 és 2019 között Budapest kultúráért, sportért, szociálpolitikáért, oktatásért, környezetvédelemért, turizmusért és városarculatért felelős főpolgármester-helyettese. Jelenleg kormányszóvivő.

Házas, egy gyermek édesanyja. Angol és német nyelven beszél.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!