<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Botrányosan rossz, szelektált és titkolózó a pandémiával kapcsolatos tájékoztatás a Népszavának nyilatkozó szakértők szerint.

Miközben felfutóban van a negyedik hullám Magyarországon, érdemi tájékoztatást sem a kormány, sem az Operatív Törzs nem ad - írja a lap. Az OT június 11-én, a harmadik hullám végén tartotta utolsó tájékoztatóját, azóta csak a kormányzati tájékoztató oldalon közlik a legalapvetőbb napi járványügyi adatokat. Müller Cecília sem adott azóta érdemi nyilatkozatot, tájékoztatást, igaz, szeptember elején még látható volt a TV2 Mokka című reggeli szórakoztató műsorában.

Szentpéteri Nagy Richárd politológus rámutatott: a politikai szempontok egyértelműen háttérbe szorították a járványügyi szempontokat, ezért sincs érdemi tájékoztatás. Véleménye szerint a kormánypártoknak nem állt érdekükben, hogy például az október 23-aibékemenet megszervezését a fokozódó negyedik hullámról szóló tájékoztatókkal sodorják veszélybe. 

Botrányosan rossz a járványkommunikáció (Fotó: MTI)Botrányosan rossz a járványkommunikáció (Fotó: MTI)

Virág Andrea, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója az ellenzéki pártok felelősségét is említette. A politikusok érezhetik, hogy a társadalomnak elege van kicsit a járvány témájából. Pedig az ellenzék felelőssége is, hogy nyomás alatt tartsa a kormányt a vírushelyzet miatt, a kormánynak pedig azt kellene elkerülnie, hogy súlyossá váljon a járvány. Megjegyezte: nincs hatékony kampány annak érdekben sem, hogy tovább emelkedjen az oltási kedv.

Szerinte ebben nagy szerepe lenne a tiszta, világos kommunikációnak, ugyanakkor arra is rámutatott: az, hogy a kormány szerint csak az oltás véd meg a vírustól és más intézkedésekre nincs szükség, hamis biztonságérzetet kelthet.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.