TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Egy Facebook-posztban, de azóta már le is vette. De Orbán Viktor is beszélt az elmúlt 24 óra adatairól a reggeli rádióinterjújában.

Rendhagyó módon a szokásos, nagyjából reggel kilenc-fél tíz körüli, hivatalos közzététel előtt értesülhettünk a mai koronavírus-számokról. Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke ma reggel egy fotó mellé kiposztolta a Facebook-oldalára az operatív törzs péntek hajnali ülésén elsorolt számokat, miszerint mára virradóra

  • elhunyt 96 koronavírusos beteg
  • azonosítottak újabb 4440 fertőzöttet
  • 1723-an pedig már meggyógyultak.

A fotót később kiszedték a képviselő posztjából. De nem ő volt az egyetlen, aki a hivatalos bejelentés előtt lelőtte a friss adatokat, szóba hozta azokat ugyanis Orbán Viktor is, a hagyományos, reggeli interjújában, a Kossuth Rádióban. Itt annyi többletet tudtunk meg, hogy

  • 7512 koronás embert kezelnek kórházban
  • és közülük 604 van lélegeztetőgépen.

A miniszterelnök által közölt friss adatok nagyjából a járványhelyzet stagnálásáról árulkodnak, mivel az elmúlt pár napban stabilan 4000 felett, de 5000-nél alacsonyabb számban azonosítanak új fertőzötteket Magyarországon. Megközelítőleg naponta az elvégzett tesztek ötöde pozitív. Ezzel párhuzamosan az elhunytak száma is 90-100 között mozog.

A reggeli interjúban a miniszterelnök arról is beszélt, hogy az operatív törzs ülésén megkérdezte Müller Cecília országos tisztifőorvost, hogy az elmúlt, szigorításokkal terhelt 10 nap tapasztalatai alapján lehet-e reménykedni. Müller azt válaszolta, hogy nem. Szerinte ugyanis nincs semmilyen bizonyíték arra, hogy már túllennénk a nehezén. A miniszterelnök azonban jövő héten újra felteszi majd neki ezt a kérdést.

Müller Cecília válaszával némiképp összecseng Gulyás Gergely tegnapi kormányinfón megfogalmazott álláspontja, mely szerint radikálisan javulnia kellene a járványhelyzetnek ahhoz, hogy karácsonyra fel lehessen oldani a korlátozásokat. Jelen állás szerint a lazítást illetően nem sok az optimizmus a kormányban sem. 

Az országos tisztifőorvos a csütörtöki operatív törzs sajtótájékoztatón is kiemelte, hogy folyamatosan kommunikálják a kormány felé a tapasztalataikat, és javaslatokat tesznek arra, hogy lehet-e lazítani a korlátozásokon. Ez alapján tehát nem lehet. Müller azt is bejelentette tegnap, hogy a kormány a jövő héten valószínűleg újra kiértékeli a szigorított időszak tapasztalatait, tehát akár lazításról, akár további szigorításról, de legalábbis a jelen korlátozások idejének kitolásáról is dönthetnek. A fentiek alapján minimum az utóbbi tűnik valószínűnek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.