2019. május 23. 08:13

Talányos üzenet is van a videójában: "Még egy ciklust végigcsinálok".

A volt miniszter az őszi önkormányzati kampányának részeként a közösségi oldalára feltöltött videóban aggódik a magyar kistelepülések sorsáért. Lázár János a szalagátvágásokkal, új, illetve felújított épületek átadásával induló - a hazai politikai mezőnyben profinak számító - videóban arról beszél, hogy amennyiben a kormány nem nyújtana segítséget, ezer település léte kerülne veszélybe, a fogyatkozó lakosság miatt.

"Ma ebben az országban ezer olyan település van, amely ha nem kap a kormánytól lehetőséget, akkor a megszűnés veszélye fenyegeti. De ez a kormány számára kötelesség, mint ahogy kötelesség nekem is, hogy minden helyi kezdeményezést és törekvést támogassunk" - mondta.

Lázár a választókörzetéhez tartozó Királyhegyest említi példaként, ahol mindent el kell követni, hogy egy fiatal házaspár otthont tudjon teremteni, családot tudjon alapítani.

A miniszter - aki jelenleg a dohánypiacért, illetve a dél-alföldi vasúti fejlesztésért felelős kormányzati tisztségeket lát el - azzal a céllal látogatott a településre, hogy a polgármester mellett kampányoljon. Ennek részeként úgymond kikéri őt a feleségétől, azt kérve, hogy járuljon hozzá a férje újbóli indulásához az ősszel esedékes önkormányzati választáson. E beszélgetés során egy érdekes, saját politikai jövőjét érintő megjegyzése is van a miniszternek:

"Még egy ciklusra muszáj elindulnia Lajosnak (Horváth Lajos - a szerk.) nincs más választás, még együtt kell dolgoznunk. Még én is csinálok egyet, meg ő is. Meg kell csinálni a templomot, meg kell csinálni a művelődési házat, az orvosi rendelőt, meg az utat az autópálya felé. Erre a négy dologra szerződünk."

Az nem világos, hogy a volt miniszter mit ért az alatt, hogy még egy ciklust megcsinál ő is. Gondolhatnánk arra, hogy teljesen hátat kíván fordítani a politikának, ugyanakkor olyan híreket hallani, hogy épp ellenkező irányba indulhat el - épülhet újra - a karrierje, mivel a neve felmerült az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetésével összefüggésben (amennyiben Kásler Miklós valóban távozna egy éven belül). Lázár térségi képviselőként aktív politikát folytat, rendszeresen járja a választókerületéhez tartozó településeket, intenzíven kampányol a kormányárti településvezetők mellett. Kérdés, hogy a tőle idézett mondat e munkának a befejezésére utal-e.

 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.