<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ma délután 15 órakor kezdődik a Kossuth téren a Nagy Kockásinges Találkozó, a pedagógussztrájkhoz kapcsolódó kiegészítő esemény, amelyre mindenkit várnak. Már készül a színpad.

Március 16-18. között pedagógussztrájk zajlott az országban. Az, hogy mennyien vettek részt benne, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete Facebook-oldalán azt írja, hogy még a március 16-ai adatok se véglegesek, még folyamatosan érkeznek.

"Eddig azt tudjuk, hogy a sztrájk első napján mintegy 20000 pedagógus és mintegy 500 nem pedagógus munkakörben dolgozó sztrájkolt, emellett több intézményben polgári engedetlenség is volt" - írják.

A beérkezett visszajelzések alapján, ahol volt sztrájk, ott átlagosan 30 százalékos volt a részvétel azzal, hogy ezekben az adatokban nem látszanak a sztrájkot nagy létszámban bevállaló intézmények közül azok, ahol az intézményvezető rendkívüli szünetet vagy tanítás nélküli munkanapot rendelt el, és emiatt nem tudtak tanóráik megtartása helyett sztrájkolni a kollégák.

Az EMMI ennek töredékéről beszélt csütörtökön. A PDSZ szerint kérdés az is, hogy a kormányrendelet miatt a jövő héten tanítani kényszerülő kollégákat, akik az e heti órák 50 százalékát a következő heti órák 50 százalékával megtartják, ezáltal tőlük bér nem vonható le, ha munkavégzést rendelnek nekik (és nem más tartja meg ezeket az órákat), vajon sztrájkolókként tartják-e számon. Valószínűsíthető a válasz, ugye? Mert a cél láthatóan nem az, hogy a közoktatást kihúzzák a gödörből, hanem a sztrájkjog gyakorlásának megakadályozása, a sztrájk láthatatlanná és súlytalanná tétele jogellenes intézkedésekkel és hazudozással - hívja fel a figyelmet a PDSZ. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.