TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. április 16. 11:23
mfor.hu

Az érettségivel kapcsolatban is döntés született a kormányülésen.

113 ezren vannak akik érettségire jelentkeztek idén, de ebben benne vannak azok is, akik előrehozott érettségin vennének részt - mondta a szerdai kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter. A döntés értelmében előrehozott érettségire nem lesz lehetőség, csak az tehet érettségit, akinek idén a felvételihez szüksége van rá. Így több mint 80 ezer fiatal érettségizhet idén.

Csak írásbeli érettségik lesznek, május 4-én kezdődnek, a lebonyolítás két hetet vesz igénybe. Szóbeli érettségi csak ott lehet, ahol eddig nem volt bevett az írásbeli vizsgák tartása. A vizsgázók létszáma egy helyiségben nem haladhatja meg a 10 főt és biztosítani kell a 1,5 méteres távolságot is. Gulyás Gergely kiemelte: nem kötelező idén érettségiznie mindenkinek - aki úgy döntene, hogy most nem tesz vizsgát, annak ősszel lesz lehetősége letennie az érettségit.

Egy diák elhagyja a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium kollégiumát 2020. március 18-án. A koronavírus-járvány miatt az intézményben szünetel az oktatás. MTI/Balázs Attila Egy diák elhagyja a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium kollégiumát 2020. március 18-án. A koronavírus-járvány miatt az intézményben szünetel az oktatás. MTI/Balázs Attila

A kijárási korlátozásról is döntöttek - erről itt számoltunk be.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.