TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. április 9. 11:57
mfor.hu

Jelentette be Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.

"Csak írásbeli vizsgát szervezünk, ez biztonságosabb, felére csökkentjük a vizsgaesemények számát"

- jelentette be Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján. Szóbeli érettségik tehát idén a koronavírus-helyzet miatt nem lesznek. Így összesen 4500 vizsgaesemény várható.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár sajtótájékoztatója 2020. április 9-én. (Forrás: M1) Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár sajtótájékoztatója 2020. április 9-én. (Forrás: M1)

A terv az, hogy május negyedikén elindítják az írásbeli vizsgákat, de erről a végső döntést a jövő szerdai kormányülésen hozza meg a kormány, tette még hozzá Maruzsa.

Az írásbeliken is kötelező megtartani a 1,5 méteres távolságot a vizsgázó és a vizsgáztatók között, valamint legfeljebb 10 fő tartózkodhat majd a tantermekben. 

Szóbeli csak ott lesz, ahol középszinten csak szóbelivizsga van, illetve azoknak, akiket felmentettek az írásbeli alól.

Maruzsa szerint 14 nap alatt valamennyi vizsga lebonyolítható. A vizsgát előrébb hozni nem lehet, mert akkor lecsökkenne a felkészülésre álló idő. Túl sokat tolni sem lehet az érettségin, nem reális ugyanis egy októberi érettségi vizsga.

Azt szeretnék, hogy szeptemberben a köznevelésben, a felsőoktatásban és a szakképzésben is elinduljon a tanév, mondta az államtitkár.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.