2020. március 13. 20:58
mfor.hu

A Roche nevű gyógyszercég ingyen biztosítaná a szert minden olasz kórháznak.

A Tocilizumab nevű rheumatoid artritisz elleni gyógyszer használata kritikus állapotban lévő koronavírusos betegek esetében egyre bíztatóbb eredményeket hoz - írja a NapoliToday. Az olasz Istituto Nazionale Tumori és az Ospedale Colli közvetlenül Kínával együttműködve hozta nyilvánosságra a gyógyszer által produkált első eredményeket, amelyek a biológiai terápiás szer sikerességét támasztják alá a koronavírus gyógyításában.

A kép Magyarországon készült A kép Magyarországon készült


A gyógyszert jelenleg rheumatoid artritisz gyógyítására alkalmazzák, de hatásosnak bizonyulhat a Covid-19-el fertőzött betegek esetében is. A Tocilizumabot gyártó Roche Gyógyszergyár az Olasz Gyógyszerügynökséghez fordult, hogy elkezdődhessenek a klinikai tesztek, és mihamarabb alkalmazhassák a gyógyszert a koronavírusos esetekben. A gyógyszer egyébként már kereskedelmi forgalomban van, sőt, Magyarországon is kapható. Ha a klinikai vizsgálatok során bebizonyosodik, hogy valóban hatékonyan és biztonságosan alkalmazható a koronavírusos betegeknél, akkor hetek, esetleg egy-két hónap múlva bevethető lesz.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.