TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Orbán Viktor a Facebook-oldalán bejelentkezve tájékoztatott. 

A mai döntések hamarosan rendeletek formájában is megjelennek - kezdte bejelentését Orbán Viktor. A mai megbeszélések és egyeztetések eredményeként úgy döntöttek, hogy 10 akciócsoportot állítanak föl a járvány kezelésére és a megelőzésre:

  • oktatásit
  • járványügyit, mivel egy mobil konténerkórház felépítését is elrendelték,
  • lesz egy a létfontosságú vállalatok védelmére, 
  • nemzetközi koordinációért felelős akciócsoportot, 
  • kommunikációs akciócsoport, 
  • rendkívüli jogrendért felelős csoport, 
  • pénzügyi akciócsoportot,
  • és egy gazdaság újraindításáért felelős csoportot is felállítottak. 
  • Lesz egy kutatócsoport is, megpróbálnak ugyanis gyógyszert, vakcinát fejleszteni, 
  • és lett egy határellenőrzési akciócsoport is. 

Fotó: Orbán Viktor/Facebook Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Ami a rendelkezésre álló készleteket illeti, elmondta: kesztyűből 22 millió pár, maszkból 1,2 milliónyi áll rendelkezésre, érkezik 1 millió műtéti sebészi maszk, emellett van 2000 lélegeztetőgép és 2000 altatógép. Ezek sok tízezer megbetegedés esetén is elegendőek lesz, de új eszközök beszerzéséről is döntöttek. 

A következő döntés, hogy Irán, Kína, Dél-Korea és Olaszország után Izraelből sem lehet külföldiként bejönni az országba, a magyar állampolgárokra pedig két hét kötelező karantén vár. 

Az oktatást érintő kérdéseket is hoztak, mivel a miniszterelnök szerint arra kell készülni, hogy hónapokra megváltozik az életünk, ehhez pedig igazodni kell az oktatásnak is. Az akciócsoport javaslatára

március 16-tól kezdve új oktatási munkarend lép életbe: tantermen kívüli digitális munkarend. Vagyis a tanulók nem mehetnek be az iskolába, nem látogathatják az intézményeket. Az igazgatónak be kell menni, és a tanároknak is, ha otthonról nem tudják megoldani a digitális oktatást. Mivel ez új eljárásokat és módszereket igényel, ezekre is javaslatokat fognak kidolgozni a következő napokban. 

Végezetül egy kéréssel zárta a bejelentkezést: a gyerekekre ne a nagyszülők vigyázzanak. Ők ugyanis komoly bajba kerülhetnek, ez a vírus az ő számukra egy életveszélyes fertőzést jelent. 

Vigyázzunk egymásra! Itt tartunk március 13-án este. Holnap folytatjuk.

- zárta bejelentését Orbán Viktor.

Az oktatást érintő bejelentésre számítani lehetett, mivel péntek délután a parlamenti pártok hétpárti egyeztetést tartottak, melynek eredményeként azt kérték a kormánytól, hogy hétfőtől zárják be az iskolákat a koronavírus miatt. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.