3p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Orbán Viktor a Facebook-oldalán bejelentkezve tájékoztatott. 

A mai döntések hamarosan rendeletek formájában is megjelennek - kezdte bejelentését Orbán Viktor. A mai megbeszélések és egyeztetések eredményeként úgy döntöttek, hogy 10 akciócsoportot állítanak föl a járvány kezelésére és a megelőzésre:

  • oktatásit
  • járványügyit, mivel egy mobil konténerkórház felépítését is elrendelték,
  • lesz egy a létfontosságú vállalatok védelmére, 
  • nemzetközi koordinációért felelős akciócsoportot, 
  • kommunikációs akciócsoport, 
  • rendkívüli jogrendért felelős csoport, 
  • pénzügyi akciócsoportot,
  • és egy gazdaság újraindításáért felelős csoportot is felállítottak. 
  • Lesz egy kutatócsoport is, megpróbálnak ugyanis gyógyszert, vakcinát fejleszteni, 
  • és lett egy határellenőrzési akciócsoport is. 

Fotó: Orbán Viktor/Facebook
Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Ami a rendelkezésre álló készleteket illeti, elmondta: kesztyűből 22 millió pár, maszkból 1,2 milliónyi áll rendelkezésre, érkezik 1 millió műtéti sebészi maszk, emellett van 2000 lélegeztetőgép és 2000 altatógép. Ezek sok tízezer megbetegedés esetén is elegendőek lesz, de új eszközök beszerzéséről is döntöttek. 

A következő döntés, hogy Irán, Kína, Dél-Korea és Olaszország után Izraelből sem lehet külföldiként bejönni az országba, a magyar állampolgárokra pedig két hét kötelező karantén vár. 

Az oktatást érintő kérdéseket is hoztak, mivel a miniszterelnök szerint arra kell készülni, hogy hónapokra megváltozik az életünk, ehhez pedig igazodni kell az oktatásnak is. Az akciócsoport javaslatára

március 16-tól kezdve új oktatási munkarend lép életbe: tantermen kívüli digitális munkarend. Vagyis a tanulók nem mehetnek be az iskolába, nem látogathatják az intézményeket. Az igazgatónak be kell menni, és a tanároknak is, ha otthonról nem tudják megoldani a digitális oktatást. Mivel ez új eljárásokat és módszereket igényel, ezekre is javaslatokat fognak kidolgozni a következő napokban. 

Végezetül egy kéréssel zárta a bejelentkezést: a gyerekekre ne a nagyszülők vigyázzanak. Ők ugyanis komoly bajba kerülhetnek, ez a vírus az ő számukra egy életveszélyes fertőzést jelent. 

Vigyázzunk egymásra! Itt tartunk március 13-án este. Holnap folytatjuk.

- zárta bejelentését Orbán Viktor.

Az oktatást érintő bejelentésre számítani lehetett, mivel péntek délután a parlamenti pártok hétpárti egyeztetést tartottak, melynek eredményeként azt kérték a kormánytól, hogy hétfőtől zárják be az iskolákat a koronavírus miatt. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!