2019. június 25. 14:16
mfor.hu

Most sem nyúltak az alapkamathoz, maradt 0,9 százalékon. A nem-konvencionális eszköztáron sem változtattak Matolcsyék.

Nem módosított az alapkamat 0,90 százalékos szintjén az MNB monetáris tanácsa keddi ülésén, és a kamatfolyosó sem változott.

A döntés közzététele utáni percekben az egyébként igen szűk sávban mozgó forint napi mélypontjára gyengült: az euró jegyzése 323,75 forintról 324,40-ig emelkedett.

A jegybanki alapkamat 2016. május 25. óta 0,90 százalékon áll. Elemzők szerint a júniusi Inflációs jelentés alapján dönthet a jegybank esetleg a monetáris politika újabb szigorításáról, kamatemelésre azonban legalább a jövő év közepéig nem számítanak.

Ma délután fél 4-kor Nagy Márton a jegybank alelnöke, Palotai Dániel és Virág Barnabás ügyvezető igazgatók sajtótájékoztatót tartanak "a monetáris politika aktuális kérdéseiről". Az eseményről tudósítunk.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.