2018. december 15. 07:30

Lapértesülés szerint még az ünnepek előtt összehívják a VKF-et.

Miután a kormány nem döntött a minimálbér jövő évi emeléséről az idei utolsó ülésén, nyitva maradt a kérdés, hogy lesz-e egyáltalán emelés a legkisebb béreknél 2019-ben. A munkaadók és a munkavállalók ugyanis nem tudtak megállapodni erről, ezért mindkét fél azt várta, hogy majd a kormány meghozza a szükséges döntést.

Napokon belül összeülnek egyeztetni, vastagabb lehet a pénztárca Napokon belül összeülnek egyeztetni, vastagabb lehet a pénztárca

Gulyás Gergely e heti bejelentése szerint azonban ez nem történt meg. Az biztos, hogy a minimálbér emelkedni fog januártól - tette ugyanakkor egyértelművé a kormány szándékait.

Erre azonban csak akkor kerülhet sor, ha a kormány rendkívüli ülést tart az ünnepek idején - Gulyás ezt nem zárta ki - vagy ha mégis összehívják még idén a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumát. A lapunk által megkérdezett munkaadói szervezet, a VOSZ azonban nem tudott ilyen kezdeményezésről két nappal ezelőtt. Így mindenki számára rejtély volt, hogyan emelkedhet mégis januártól a minimálbér.

A Magyar Idők tegnapi információja szerint a megoldás a VKF összehívása lesz. A napilap értesülései szerint még az ünnepek előtt újabb tárgyalási fordulóra hívják össze a szociális partnereket.

Gulyás egyébként portálunk kérdésére elmondta a legutóbbi Kormányinfón, hogy tudomása szerint közelebb állnak az álláspontok a minimálbér emelésének mértékét illetően, mint amit hivatalosan tudni lehet. Hivatalosan a munkaadók 5-7, a munkavállalók 13-15 százalékos emelést tartanak elfogadhatónak. Arról viszont egyik félnek sincs tudomása, hogy - Gulyás állításának megfelelően - közeledtek volna az álláspontok az elmúlt napokban. 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.