2018. december 13. 11:40

Ez csak attól függ, sikerül-e megállapodniuk a munkaadói és munkavállalói szervezeteknek a jövő évi minimálbérről.

A kormány nem döntött szerdai ülésén a minimálbérek jövő évi összegéről, de kész döntést hozni, ha a szociális partnerek nem tudnak megállapodni erről. Egy biztos, a minimálbér emelkedni fog januártól - hangzott el a mai Kormányinfón.

Fotó: MTI Fotó: MTI

Ami azért érdekes,  mert Gulyás Gergely tájékoztatása szerint a tegnapi volt az idei utolsó kormányülés. Vagyis amennyiben a munkaadók és munkavállalók nem tudnak megegyezni, akkor döntés híján nem változna a minimálbér és a garantált bérminimum idei összege jövőre.

Megkérdeztük a minisztert, mi lesz ebben az esetben. Gulyás válaszából kiderült, hogy a kormány meg tudja hozni a szükséges döntést, ami azt jelenti, hogy év végén rendkívüli kormányülésre kerülhet sor.
A miniszter azért bízik abban, hogy a munkavállalók és a munkaadók meg tudnak egyezni. Úgy látja, a felek álláspontja közelebb van egymáshoz, mint ami a hivatalos nyilatkozatokból kiolvasható. Ezek alapján a munkavállalók 13-15 százalékos emelést tartanak elfogadhatónak, a munkaadók 5-8 százalékot.

Jelenleg a minimálbér bruttó 138 ezer forint, a garantált bérminimum pedig 180 500 forint.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!